İş yok,güç yok.
Pandemi ile hızlanan ekonomik krizin etkileriyle hayatı idame ettirmeye çalışma, kalıcı yoksulluk, kitlesel işsizlik, can korkusu ile aşılanma. Ruh halimiz ortada.
Bizler gerçek gündemle hemhal olurken siyaset yapanların derdi makam mevki.
Konu ekonomik krize gelmesinde nereye giderse gitsin. Mazeretleri belli. Korona salgını. Korona çıkmasaydı da gidişat belliydi. Pandemi ile birlikte kötü gidişat daha da hızlandı. Hepsi bu.
Eğri oturup doğru konuşalım, iktidarı -muhalefeti hangisinin gündeminde ekonomik krizle mücadele de somut çözüm arayışları, normalleşme yolunda yarınlarımızı belirleyecek aşı programı yada salgınla iyice alt üst olan kesintiye uğrayan eğitim sorunları var?Günümüz gündemimize ilişkin hiçbir şey yok. Tüm hesaplar geleceğe yönelik. Muhalefetin erken seçim ve parlamenter sistem politikası, iktidarın 2023 vizyonu. Yeni Anayasa polemiği...diğer tüm adımlar.
Siyasal mantık açısından bakıldığında ülke olarak kötü gidişat,çöküş ortadayken.İktidar, bu denli yıpranmışken. Kamuoyu yoklamaları Cumhur İttifakı’nın oylarında düşüş kaydederken. Vatandaş öyle ya da böyle ülkenin düze çıkması yönünde ki umutlarını iktidar değişikliğine bağlamaya başlamışken. Muhalefet partileri, iktidar cephesiyle onların tespit ettiği gündem çerçevesinde toplumagüven ve umut sunamıyor.
Görün bakın ki, iktidarın kendi yarattığı ekonomik ve toplumsal kriz ortada.
Muhalefeteyüklenen sorumlulukla doğan fırsatta ortada. Muhalefet partileri gerçekten iktidara talipse ülkenin acil sorunları olan ekonomik kriz, işsizlik,şiddet, cinnet, yoksulluk ortamından çıkması için açık ve net çözüme yönelik öneriler sunmalı diye düşünüyorum. Neyi nasıl yapacağınızı, destek için gerekli kaynağı nasıl sağlayacağınızı da açıklamalısınız.
Millet seçimleri, sistemideğil yarınını düşünüyor.
Rengini şehitlerimizin kanından alan ve en büyük manevi değerlerimizden olan eskiyen Türk bayraklarımızı ne yapmalıyız?
Aslında bu konuyla ilgili özel bir haber çıkarabiliriz.
Yıpranan, rengi solan,yırtılan bayrakların nasıl imha edileceği konusunda çoğu vatandaşımız bilgi sahibi değil. Evlerimize, iş yerlerimize astığımız bayraklar zamanla kirleniyor ve yıpranıyor. Yıpranmış ve eskimiş bayrakların şikâyet konusu olmaması için düzenli olarak değiştirilmesi noktasında kurum ve kuruluşlardan vatandaşa kadar herkesin bu konuda hassasiyetle duyarlı olması gerekiyor.
Eskimiş, solmuş, yırtılmış ve kullanılmayacak bayrakların yok edilmesi usul ve esasları yönetmeliği 5.ve 6. maddelerine göre:
Kullanılmayacak duruma gelmiş olan bayrakları elinde bulunduran gerçek veya tüzel kişiler ile kurum ve kuruluşlar bu bayrakları illerde valiliğe, ilçelerde kaymakamlığa, yurt dışında büyükelçilik veya başkonsolosluklara teslim etmeleri gerekiyor. Valiliklerde toplanan bayrakları imha etme işlemi ise valinin belirleyeceği üç kişilik bir komisyonungözetiminde yönetmelik kapsamında yer alan usullere göre yapılıyor. Yine yönetmek ilkte belirtildiği üzere bayrakları eskiyen vatandaşlar il valiliği veya ilçe kaymakamlığına giderek eskimiş olan Türk bayraklarını teslim etmeleri ve yenisiyle değiştirmeleri gerekmekte.
Kitap Önerisi:
Bu hafta ki kitap önerim gerçekten çok özel bir amaca hizmet eden kitabın tavsiyesi olacak. Kitap satışa çıktığı ilk andan itibaren büyük ilgi gördü. Bir aya aşkın bir sürede 9. Baskıya ulaşarak büyük bir başarı elde etti.
Editör: Dr. Murat Çam
Kitap: 100 Doktor 100 Tarif
'100 Doktor 100 Tarif' adlı yemek kitabının geliri, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının çocuklarının eğitiminde kullanılacak.
Projenin fikir babası ve yürütücüsü Dr. Murat Çam’ın editörlüğünde, Türkiye’nin farklı illerinde görev yapan 100 gönüllü doktorun emek vererek hazırladığı bu kitap siparişiyle sizde bu özel amaca katkı sağlayabilirsiniz.
Sevgiyle Kalın.
Yorum Yazın