Yurt Dışından Alışveriş Yapanlara Kötü Haber!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yurt Dışından Alışveriş Yapanlara Kötü Haber!
Aksaray başta olmak üzere 81 ili kapsayan yurt dışından alışveriş yapanlar için kötü haber geldi. Harcama limiti düşürülürken, gümrük vergilerinin arttığı açıklandı. 

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Temu, Amazon ve AliExpress gibi platformlardan yapılan alışverişlere ciddi kısıtlama geldi. 150 Euro olan harcama limiti 5 kat düşürülerek 30 Euro’ya indirilirken, yapılan alışverişlerdeki vergi oranı yüzde 30’a, Avrupa dışındaki yerlerden yapılan alışverişlerde ise yüzde 60’a çıkarıldı. Alınan karar 15 gün sonra yürürlüğe girecek. 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (IV) sayılı listede yer alan eşya olması durumunda belirtilen oranlara ilave yüzde 20 oranında tek ve maktu bir vergi tahsil edilecek.

Siparişim 30 Euro Tutarını Aşarsa Ne Olacak?

Yeni karara göre 30 Euro olan limit 1500 Euro’yu aşmayan ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen eşyaların gümrük beyanı dahil tüm gümrük işlemlerine ilişkin faaliyetlerin takip edilmesi gerekiyor. Posta idaresi ile Ticaret Bakanlığı'nda belirlenen koşulları taşıyan hızlı kargo taşımacılığı yapan şirketler dolaylı temsilci olarak yetkili kılınabiliyor. Yetkiyi kullanacak olan hızlı kargo şirketleri gümrük müşaviri çalıştırıyor. Ticaret Bakanlığı, ihracat rejimine konu eşya için miktar veya değer limitlerini ayrı ayrı on katına kadar artırmaya yetkili durumda.

30 Kilogram Kuralı Geldi

Alınan ürünlerde 30 kilogramı geçmemesine dikkat edilmesi gerekiyor. Satın alınan ürünler eğer 30 kilogramı geçerse o zaman gümrük ticari kanunlarına tabi olacak. Bu durumda ek olarak yüzde 48 gümrük vergisi uygulanacak. Örneğin Çin’den 100 lira tutarında bir ürün aldığınızda gümrük vergisi olarak yüzde 60, ÖTV yüzde 20, gümrük sunum ücreti 22 lira, Damga Pulu Vergisi 2,2 lira oluyor. Ürünün kargoyla birlikte elinize ulaşması 216 lira 2 kuruş oluyor. Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarım Ve Orman Müdürlüğü, Sularda Analiz YaptıÖnceki Haber

Tarım Ve Orman Müdürlüğü, Sularda Analiz...

Instagram Açılıyor Mu?Sonraki Haber

Instagram Açılıyor Mu?

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar