sabancı

Yılbaşı Öncesi Tehlike Daha da Arttı! TESK Başkanı Palandöken'den Uyarı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yılbaşı Öncesi Tehlike Daha da Arttı! TESK Başkanı Palandöken'den Uyarı
Türkiye genelinde olduğu gibi Aksaray'da da yeni yıl heyecanı yaşanırken, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, vatandaşları sahte alkole karşı uyardı. Yılbaşı akşamı eğleneyim derken, sağlığınızdan olmayın.

Türkiye, yeni yıla girmek için artık gün sayıyor. Türkiye'nin tüm şehirlerinde olduğu gibi Aksaray'da da vatandaşlar yeni yıl heyecanı yaşıyor. Ancak yeni yıla sevdikleriniz ile girerken, canınızdan olma tehlikesiyle de karşı karşıya kalabilirsiniz.

 

Geçtiğimiz aylarda ve yılbaşlarında Aksaray'da sahte içki satışı yapanlara yönelik operasyonlar ve sahte alkol tüketen vatandaşların zehirlendiğine yönelik haberler sık sık gündeme gelmişti. Yeni yıla girmeye sayılı günler kala sahte alkol üretimi ve tüketimi yeniden önemli bir gündem başlığı haline geldi.

 

"Son 3 Yılda Sahte Alkol Kullanımından Dolayı 250 Vatandaşımız Hayatını Kaybetti"

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sahte alkol üretimi ve tüketiminin artış gösterdiği konusunda uyarı yaparak vatandaşları uyardı. Sahte alkol haberlerinin arttığını ifade eden Palandöken, "Kayıtlara göre son 3 yılda sahte alkol kullanımdan dolayı yaklaşık 250 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu yılbaşı öncesi vatandaşlarımız alışveriş yaparken, üretim süreçleri yasalara ve sağlık standartlarına uygun olarak gerçekleşen bandrollü ürünleri tercih etmeli. Sahtekarların yılbaşı eğlencesini gölgede bırakmasına fırsat verilmemeli" uyarısında bulundu.

 

"Sahte Alkol; Karaciğer ve Böbrek Hasarı, Kalp Rahatsızlıklarına ve Ölümlere Yol Açıyor"

Sahte alkolün hem devleti vergi kaybına uğrattığını hem de insan sağlığını ciddi şekilde tehlikeye soktuğunu söyleyen Başkan Palandöken, üretimden kaçmak için denetimsiz şekilde alkol üretimi yapıldığını, sahte alkolün içindeki zararlı maddelerin de vatandaşın canını hiçe saydığını belirterek, "Sahte alkol, içerdiği zararlı maddeler nedeniyle karaciğer ve böbrek hasarı, kalp rahatsızlıkları, nörolojik sorunlar ve diğer organ fonksiyonlarına zarar verdiği gibi ölümlere de yol açıyor. Öte yandan sahte alkol üretip satanlar sadece halkın sağlığıyla oynamıyor, orijinal şişelere sahte alkol ve sahte etiket yapıştırarak üretilen bu sahte alkolleri orijinal gibi satıp vergi de kaçırıyor. Ülke genelinde yapılan denetim ve operasyonlarda 4.5 milyon litre sahte alkol ele geçirildi. Bu kaçaklardan dolayı yılda 5 milyar lira vergi kaybı oluyor. Bunlar sadece ele geçirilen miktarlar. Yakalanamayan miktarlar ile birlikte vergi kayıpları 10 milyarı buluyor. Bu sebeple sahte alkolle mücadelenin sadece ekonomik bir mesele olmadığı aynı zamanda toplumun genel refahı için de önemli olduğu unutulmamalı" sözlerini kullandı.

 

"Etil Alkol Satışı Herkese Yapılmamalı, Satışlar Kayıt Altına Alınmalı"

Etil alkole ulaşımın zorlaşması konusunda önlem alınması gerektiğini belirten Palandöken, "Özellikle etil alkol gibi yüksek derecede tehlikeli olan maddelerin kayıt altına alınmadan satılması bilinçsiz ve kontrolsüz bir şekilde kullanılmasına yol açıyor. Bu nedenle toplum sağlığı ve güvenliği için etil alkol satışı herkese yapılmamalı, satışlar kayıt altına alınmalı. Kayıtlı satışlar tüketiciye ürünle ilgili bilgi sağlamak için etiketleme ve doğru bilgilendirme imkanı sunarak etil alkolün güvenli kullanımını destekler ve zararlı sonuçların önüne geçer” ifadelerini kullandı. Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 2
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Dinçer: “Şehrimizi Güzelleştirmeyi, İnsanımızı Mutlu Etmeyi Sürdüreceğiz”Önceki Haber

Başkan Dinçer: “Şehrimizi Güzelleştirmey...

10 Yıl Sonra Yeniden Hizmete AçıldıSonraki Haber

10 Yıl Sonra Yeniden Hizmete Açıldı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar