Vatandaşın Yoğun İlgi Gösterdiği 5. Kitap Günleri Açılış Töreni Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vatandaşın Yoğun İlgi Gösterdiği 5. Kitap Günleri Açılış Töreni Yapıldı
Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Kitap Günleri, resmi açılışı gerçekleştirildi.Başkan Dinçer, "Gençlerimizi okumaya teşvik etmek için bu tür etkinlikleri yapma gereği duyuyoruz" dedi.

Aksaray Belediyesi tarafından 5’incisi düzenlenen Kitap Günleri'nin resmi açılışı Pazar pazarında kurulan fuar alanında gerçekleştirildi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Kitap Günleri'nin açılış töreni, Kuran’ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı ile başlarken daha sonra İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın dualarına geçildi. Hemen ardından Gazeteci-Yazarı Zafer Şahin, sahneye çıkarak gençlere okumanın öneminden bahsetti.

 

"Kitap Fuarları Yazarlarla Birebir Temas Açısından Önem Taşımaktadır"

Tamamlanan söyleşinin sonrasında Başkan Evren Dinçer kürsüye geçerek, Kitap Günleri'nin önemine değindi. Başkan Dinçer, "Kitap Günleri'mizi her yıl üzerine yeni etkinlikler ekleyerek devam ettirdik. Bu yılda 5’incisini düzenliyoruz. Aksaray'ımızın genç bir nüfusu var. Okuyan, araştıran ve çalışkan genç nüfusa sahip olduğumuzdan dolayı çok hızlı gelişen bir şehrimiz var. Bizde gençlerimizi okumaya teşvik etmek için bu tür etkinlikleri yapma gereği duyuyoruz. Günümüzde kitaplara ulaşmak her ne kadar kolay olsa da kitap fuarları çeşitlilik ve yazarlarla birebir temas açısından önem taşımaktadır. Aksaray Kitap Günleri 29 yazar, 95 yayınevi ve 500 bin üzerinde kitap ile 22 Ekim’e kadar kitapseverleri bekliyor. Bu etkinliğe tüm hemşerilerimizi bekliyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepiniz teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

"Gençler ve Çocuklar Bir Araya Gelince En Güzel İki Kelime Kitap ve İnsandır"

AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu da yaptığı konuşmada kitabın önemine değinerek, "Sevgili gençler ve çocuklar bir araya gelince en güzel iki kelime kitap ve insandır. İnsan mutlaka kitapla bir araya gelir. İnsanoğlu dünyaya insan olmak için gelmiştir. Bunun yolunu da mutlaka bir kitaptan öğrenir. Belediye Başkanımızı bu etkinliği düzenlediği için tebrik ediyorum. Kitaba emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kitap Günleri'nin hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Aydoğdu'nun ardından ise Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu kürsüye gelerek, böyle bir etkinliğe katılmaktan dolayı büyük heyecan duyduğunu ifade etti ve Başkan Dinçer ile ekibine teşekkür etti. Protokol konuşmalarının tamamlanmasının ardından Başkan Dinçer, protokol üyelerine fuar alanını tanıtarak, yapılacak etkinliklere ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Açılışa Belediye Başkanı Evren Dinçer ile beraberinde Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Hakan Kılınçkaya, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, gazeteci yazar Zafer Şahin, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Şükrü Öztürk, Mahalle Muhtarları, İl Genel Meclis Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının idari ve mülki amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ulusal ve yerel basın mensupları ve çok sayıda kitapsever de katılım gösterdi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Filenin Sultanları, Dokuma Sergisiyle ÖlümsüzleştiÖnceki Haber

Filenin Sultanları, Dokuma Sergisiyle Öl...

Bu Belirtiler Varsa Meme Kanseri Olma Riskiniz Çok Yüksek!Sonraki Haber

Bu Belirtiler Varsa Meme Kanseri Olma Ri...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar