Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök:  Depremzedeler İçin Yapılacak 850 Daireli Projeyi Açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Hamit Özkök, basın mensuplarıyla bir araya gelerek depremzedeler için TOBB çatısı altında yapılacak olan 850 dairelik projeyi tanıttı.

 ATB Başkanı Özkök, "Türkiye’nin lokomotifi olan Türk iş dünyasının temsilcisi Türkiye Odalar Borsalar Birliği nezdinde başlatılan 'el verin ev yapalım' kampanyasını anlatmak istiyorum" diyerek sözlerine başladı.

Acımız Büyüktür Ama Hayat Devam Ediyor

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa dileyen Özkök, "Acımız büyüktür. Ama hayat devam ediyor. Bölgede yaşayan insanların acılarını bir nebze olsun paylaşabilmek, bundan sonra hayatlarını sürdürebilmelerini kolaylaştırmak ve sağlama almak adına TOBB tarafından Aksaray Ticaret Borsası ve tüm oda borsa katkılarıyla bugüne kadar 6 uçak, 7 gemi, 4.157 adet tır, 775 kamyon yardım malzemesi ile 5.699 çadır, 1.418 konteyner, 551 adet iş makinesi ve mobil vincin bölgeye teslimini sağlamada katkıda bulunduk" dedi.

850 Kalıcı Konut Yapımına Başlandı

Deprem bölgesinde vatandaşların, geçici barınma sorununu çözmek üzere yaklaşık 6 bin çadır ve 3 bin 870 konteyner temin ettiklerini söyleyen Özkök, "24 noktada yemek mutfağı kurarak 3,5 milyon kişiye sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdik. Hala şu anda bölgede kurulu 5 çadırda, iftar ve sahur dâhil olmak üzere 4 öğün sıcak yemek sunmaya devam ediyoruz. Şimdilik 1 milyar TL bütçe ayırarak yaklaşık 100-105 metrekare civarında 850 adet kalıcı konut yapımına bugün başlandı" ifadelerini kullandı. 

"El Verin Ev Verelim"

Özkök, "Ben buradan Türk iş dünyasına, TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere, TOBB mensuplarına, 'komşusu açken, tok yatan bizden değildir' şuuru ile hareket eden borsa üyelerimize ve yüce Türk milletimize yürekten teşekkür ediyorum. El verin ev verelim. Bir tuğla da siz verirseniz o tuğlalar orada yığın halinde depremzede vatandaşlarımıza kalıcı konutlar olacak. Bölgemizin ticareti gelişimi ve hayati bakımdan çok önem verdiğimiz bu projeye, iş dünyası, sivil toplum örgütleri, vatandaş birliği ile bu başımıza gelen felaketi kaldırmanın gayreti içerisindeyiz. Bundan sonra da yardımların devam etmesini özellikle diliyor ve rica ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.  Deprem ve Ramazan'la unutulmayacak bir konunun daha olduğunu hatırlatan Özkök, "Danimarka'da 24 Mart 2023 tarihinde kutsal kitabımız Kur'an'ı Kerim'e ve şanlı Türk bayrağımıza karşı yapılan aşağılık saldırıları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.

Nefret suçu teşkil eden bu alçak eyleme ifade özgürlüğü altında izin verilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Maalesef bu durum, Avrupa’da her geçen gün daha da endişe verecek fesatça saldırıların devam edeceğini göstermektedir. Avrupa’da makamların ve yetkililerin bu nefret suçu failleri hakkında işlem yapmasını, toplumsal huzuru barış içinde bir arada yaşamak düsturunu benimseyen bu tip provokasyonların engellenmesi ve tedbirlerin alınmasını diliyor, Türk Milletinin, İslam'a ve Türk düşmanlığına yaptıkları Avrupa’daki hain ve fesat insanları bilmelerini ve ona göre birlik ve beraberlik gerçekleştirmelerini diliyorum" şeklinde konuştu.

Açıklamasının ardından Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, basın mensuplarına Kur'an-ı Kerim ve bayrak takdim etti. Haber: Kemal Onur Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Muş Aksaray’a GeliyorÖnceki Haber

Bakan Muş Aksaray’a Geliyor

İYİ Parti Aday Adayı Çiğdem Güllü: Büyüdüğüm Topraklara Borcumu Ödeme ZamanıSonraki Haber

İYİ Parti Aday Adayı Çiğdem Güllü: Büyüd...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar