sabancı

“Şehrimize Dev Eserler Bırakmak İçin Karıncalar Gibi Çalışıyoruz” 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Şehrimize Dev Eserler Bırakmak İçin Karıncalar Gibi Çalışıyoruz” 
Aksaray Belediyesi tarafından çalışmaları devam eden Selçuklu Cami ve Külliyesi, 7 bin 196 metrekarelik alanda inşa edilirken, Atatürk Bulvarı üzerinde önemli bir yapı haline geldi. Türk-İslam motiflerinin kullanıldığı projede kaba inşaat çalışmalarının sonuna gelinirken, geriye yalnızca ince işçilik kaldı. 

 Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi tarafından kaba inşaatı tamamlanarak ince işçilik ve mermer kaplama çalışmaları yapılan Selçuklu Cami ve Külliyesi’nde devam eden çalışmaları yakından inceledi. 

Çalışmaları Yerinde İnceledi

Mermer işçiliği ve diğer ince işçiliklerin yapıldığı projeyi yerinde inceleyen Başkan Dinçer, ekiplerden projede gelinen son aşama hakkında bilgiler alarak; cami içerisindeki mihrapta, minberde, kürsülerde, pencere sövelerinde, cami giriş kapılarında, şadırvanda ve merdiven mermerlerinde yapılan mermer işçiliklerini inceledi.

“Şehrimize Dev Gibi Eserler Bırakmak İçin Karıncalar Gibi Çalışmaya Devam Edeceğiz”

Yürütülen çalışmalara ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Başkan Dinçer, “Selçuklu Cami ve Külliye projemizi şehrimizin simge eserlerinden olması üzerine planladık. Üzerinde hassasiyetle durduğumuz projemizin kaba inşaat aşamasını tamamladık. Cami ve külliyemizin projelendirildiği biçimde hayata geçmesi için sürekli takibinde olduk. İhtişamlı yapısı ile hayata geçtiği bölgenin çehresini değiştiren bu eserimizin iç mekanlarının da eksiksiz ve kusursuz olması için çalışıyoruz. Şu an camimizin içinde ince işçilik çalışmaları devam ediyor. Biz de bu çalışmaların takipçisiyiz. Şehrimize dev gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray Valisi Kumbuzoğlu, Belediye Başkanı Dinçer Çiftçilerle Birlikte Arpa Ekimi YaptıÖnceki Haber

Aksaray Valisi Kumbuzoğlu, Belediye Başk...

Aksaray’da Kaçak Cinsel İçerikli Ürün Operasyonu: 706 Ürün Ele GeçirildiSonraki Haber

Aksaray’da Kaçak Cinsel İçerikli Ürün Op...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar