sabancı

Sarıyahşi İlçesinde Usulsüz Yazıldığı İddia Edilen Yaklaşık 1800 Kişi Oy Kullanamayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sarıyahşi İlçesinde Usulsüz Yazıldığı İddia Edilen Yaklaşık 1800 Kişi Oy Kullanamayacak
31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı.

Sarıyahşili vatandaşların iddiasına göre, Belediye Başkanı Fatih Ünsal'ın önceki seçimi kazanmak için Sarıyahşi'ye yazdırdığı öne sürülen yaklaşık 1800 seçmenin adı, bu seçimlerde listede yok.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri yaklaşırken, seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı. Askıya çıkarılan listelerde 17 Ocak'a kadar güncelleme yapmak mümkün olacak.

Seçmen listelerinin askıya çıkmasıyla birlikte Sarıyahşi ilçesinde yaklaşık 1800 seçmenin listede yer almadığı iddia edildi. İddia edilene göre, mevcut Belediye Başkanı Fatih Ünsal, daha önce farklı yöntemler ile Sarıyahşi ilçe nüfusuna yaklaşık 1800 ismi kayıt ettirdi. Ancak o isimlerin gelecek seçimde oy kullanamayacağı öğrenildi.

2019 yerel seçimlerinde Sarıyahşi nüfusuna kayıtlı 3850 civarında seçmen bulunurken, 31 Mart yerel seçimler öncesi askıya çıkartılan listede 2100 seçmenin Sarıyahşi ilçesinde oy kullanılacağı görüldü.

 

Su Deposuna 80 Seçmen Yazıldığını İddia Ettiler

Sarıyahşili vatandaşlar, mevcut Belediye Başkanı Fatih Ünsal'ın farklı noktaları adres göstererek birçok kayıt dışı seçmen yazdırdığını öne sürerek, "Başkan bu işi öyle bir farklı noktalara getirdi ki Sarıyahşi ilçesine gelen mevsimlik işçiler dahil birçok Sarıyahşi ile alakası olmayan isimler, Sarıyahşili gibi gösterildi ve listeye yazdırıldı" dedi. Vatandaşlar, bir su deposunun adres gösterilerek 80'e yakın seçmenin bu adrese yazıldığını iddia etti.

 

Sarıyahşili Vatandaşlar: "Fatih Ünsal'ın Morali Bozuk"

Sarıyahşililer, seçim listelerinin asılmasıyla birlikte gerçeğin ortaya çıktığını söylerken, "Mevcut Belediye Başkanı Fatih Ünsal'ın yaptığı spekülasyon ve abartı liste, Seçim Kurulu tarafından silindi. Bu yüzden Fatih Ünsal'ın morali çok bozuk" yorumunda bulunuyor. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AKUB Ekibi, Akreditasyon İçin Sınav Alanı HazırladıÖnceki Haber

AKUB Ekibi, Akreditasyon İçin Sınav Alan...

Fiyat Listesi Uygulaması Vatandaşı da İşletmeyi de Mutlu EttiSonraki Haber

Fiyat Listesi Uygulaması Vatandaşı da İş...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar