ŞAMPİYON ESKİL BELEDİYE BAL’A YÜKSELDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bölgesel Amatör Lig final karşılaşmasında Aksaray Karadeniz Spor ile Eskil Belediyespor Dağılgan Stadı’nda karşı karşıya geldi. Eskilli sporseverlerin ilgi gösterdiği final maçında uzatma dakikalarında 3-2 Kazanan Eskil Belediyespor Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) yükselerek Aksaray’ı BAL’da temsil etme hakkını kazandı. 

Karadeniz Spor, Eskil Belediyespor final karşılaşmasında hakemin başlama düdüğü ile her iki takım da kazanmak için çıktıkları sahada, temposu yüksek bir performans sergileyerek spor severlere güzel futbol izletti. İlk yarının güzel futbola rağmen golsüz beraberlikle sonuçlandı. 
NORMAL SÜRE 1-1 BİTTİ
İkinci yarıya da hızlı başlayan takımlardan Karadeniz Sporlu Futbolcu Ali Kale, takımını 1-0 üstünlüğe taşıyan golü Eskil ağlarına göndermesiyle 1-0 öne geçen Karadenizspor 75. Dakikaya kadar güzel savunmasıyla Eskil ataklarını savuşturdu. 75. dakikada Eskil Belediyesporlu Futbolcu Birkan Karabacak, beraberlik golünü Karadeniz Spor fillerine gönderdi. Karşılaşmanın 90 dakikası 1-1 skorla sona ererken, final maçında uzatma dakikalarına geçildi. Uzatmalarda, karşılaşmanın 100. Dakikasında Eskilli Belediyesporlu oyuncu Hazar Toprak skoru 2-1’e taşıyan golü attı. 

SON SANİYE GOLÜ BAL’I GETİRDİ
Eskil Belediyespor’un umutlandığı dakikaların ardından 110. Dakikada Karadeniz Sporlu oyuncu Turan Muzip takımını yeniden beraberliğe taşıyan golü Eskil ağlarıyla buluşturdu. 2-2 beraberliğin devam ettiği ve maç penaltılara gider diye düşünüldüğü anda Eskil Belediyesporlu oyuncu Oğuzhan Kaypak karşılaşmanın sonucunu belirleyen 3. golü Karadeniz Spor ağlarına göndererek takımını BAL’a taşıyan galibiyeti getirdi. (DK 120 3-2). Eskil Belediyespor son dakika golüyle Bölgesel Amatör Lig’e çıkmayı başaran takım oldu.

“BİZ SAHA İÇİNDE KALMAYA ÇALIŞTIK”
Karşılaşmanın sonunda gazetemize konuşan Eskil Belediyespor Teknik Direktörü Onur Er “İki takım düşman değil. Maalesef bu duruma getirdiler. Biz hep saha içerisinde kalmaya çalıştık. Ama bizi sahanın dışarısına çıkarmaya çalıştılar. Gördüğünüz gibi iki takım da elinden geleni yaptı. Çok iyi bir mücadele sergiledi. Burada Aksaray’a önerim iki takım da olabilir. Üzerine bir daha koyup üçüncü lig takımı olması. Ama maalesef sahipsiz bırakılıyoruz yalnız bırakılıyoruz. Birleşemiyoruz, hep bir tarafa çekiyoruz. Başarılı olanı başarısız hale nasıl getiririz onu düşünüyoruz” diye konuştu. Eskil Belediyespor Oyuncusu Mehmet İncesu ise “Zaten maça çıkmadan önce rahattık. Biraz zorlandık ama yeneceğimizi her zaman biliyorduk. Hiçbir zaman, maçı bırakmayan takım arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Biz bugün bir inanç örneği gösterdik. Gerekeni yaptık zaten beklenen buydu” şeklinde konuştu. 
Eskil Belediyespor Oyuncusu Furkan Çelen de “Maç geldi gitti, geriye düştük, pes etmedik. İnandık bir şekilde kazanacağımızı biliyorduk. Şans bizdeydi golü attık son dakikada. Penaltılara gitmedi. O yüzden çok mutluyuz. Takımı aldığımız yerde bırakıyoruz. En azından Eskil Belediyespor BAL’da olacak seneye onun için ayrı bir mutluluk var” ifadelerini kullandı. 

“ESKİL’İ TABRİK EDİYORUM”
Karadeniz Spor Başkanı Ali Karakuş ise “BAL’a çıksaydık eğer, ben çoluğumu çocuğumu ikinci üçüncü plana atacaktım. Zaten böyle olmazsa da başarı gelmiyor. Ben ailem adına böyle bitmesine çok mutlu oldum. Ama takımım adına ve Aksaray adına biraz da kendi adıma futbol seven bir adam olarak üzüldüm. Çok da önemli değildi. Neticede burada maçı kazanan Aksaray’ı temsil etme yetkisi kazandı. Aksaray adına bir başarı yok. Eskil Belediyespor şu an için kendi başarılarını elde etti. İnşallah, diliyorum bu sene yaptıkları gibi seneye de aynı hataları yapmazlar. İyi takım kurarlar. Eskil’de büyük bir ilçemiz oranında bir üçüncü lig takımı olması için mücadele ederler. Önümüzdeki sezon yapacakları başarı için alkışlarım, bugün Eskilspor’u alkışlamıyorum, tebrik ediyorum. Kendi adlarına başardılar. 
Maça gelince biz amatör bir takımız her ne kadar iyi takım kurmuş olsak da çok idman yapma şansımız olmuyor.  Oyuncuların tek işi futbol oynamak olmuyor, ciddi paralar almıyorlar. O yüzden kimi okullarına, kimi işlerine gidiyor.  Biz ancak bu kadar hazırlanabildik ve baya başarabilmişiz Eskil gibi bir takıma karşı çok iyi bir mücadele ettik” ifadelerini kullandı. Haber: Kemal Onur Atalay 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2 HAFTADA 5 PUAN KAYBEDEN AKSARAY BELEDİYESPOR RAKİPLERİ KAYBEDİNCE PLAY OFF ŞANSINI SÜRDÜRDÜÖnceki Haber

2 HAFTADA 5 PUAN KAYBEDEN AKSARAY BELEDİ...

Valilikten Uyarı ’’Zorunlu Olunmadıkça Dışarı Çıkmayın’’Sonraki Haber

Valilikten Uyarı ’’Zorunlu Olunmadıkça D...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar