Ramazan ayında çöpe giden ekmek miktarı iki kat arttığı ifade edilerek vatandaşların, ekmeğini pidesini yeteri kadar alması istendi.
Ramazan ayında çöpe giden ekmek miktarı iki kat arttığı ifade edilerek, vatandaşların, ekmeğini, pidesini yeteri kadar alması istendi. Merkezde günlük ekmek israfı ramazan ayı ile birlikte tavan yaptı. Merkezde günlük yaklaşık 100 binin üzerinde ekmek üretilen Aksaray’da normal günlerde israf yüzde 5'i buluyor. Oruç ayı ile birlikte israf ise uzmanlara göre 2'ye katlanıyor. Ramazan ayında ekmek israfının arttığını öne süren fırıncılar, "Ekmekler alınıyor, ancak aile Ramazan nedeniyle iftar için misafirliğe gidiyor. Ayrıca bugünlerde börek gibi çeşitli unlu mamuller evlerde çokça yapılıyor. Alternatif yiyecekler sofraları süslüyor. Hal böyle olunca da, ekmek israfı artıyor. Ramazan ayında fırınlarda ekmek üretiminin düşmesine rağmen bu denli israfın artması bizleri de üzüyor" dediler. Her gün binlerce ekmek çöpe gidiyor. Milli servet göz göre göre buhar olup, uçuyor. Ramazan ayında fırınların ekmek üretimi düşüyor. Ancak ters orantı olarak israf bu ayda daha da artıyor. Vatandaşlardan ekmeğini, pidesini yeteri kadar alması isteniyor. Haber: Ziya Koçak
Yorum Yazın