Ormanların Güvenlik Görevlisi Keklikler, Doğayla Buluşturuldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ormanların Güvenlik Görevlisi Keklikler, Doğayla Buluşturuldu
Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünce 2024 Yılı Kanatlı Yaban Hayvanı Salım programı kapsamında 300 keklik doğaya salındı. 

 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 2024 Yılı Kanatlı Yaban Hayvanı Salım programı kapsamında, keklik popülasyonun azaldığı bölgelerde türün popülasyonun devamı için tabiatı desteklemek amacıyla üretme istasyonlarında üretilen keklikler doğaya bırakılıyor. 300 keklik doğaya salınırken, son 10 yıl içerisinde 16 bin 250 keklik doğa ile buluştu.

“Ormanlarımızın Güvenlik Görevlisi 300 Kekliğimizi Doğaya Salacağız”

Keklik salım programında konuşan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Ülkemizde, Türkiye’mizde, Aksaray’ımızda ormanların yeri ve önemini her fırsatta vatandaşlarımızla, gençlerimizle, öğrencilerimizle, engelli kardeşlerimizle, kamu görevlilerimizde her an sahada bulunuyoruz. Her fırsatta Aksaray’ımızda ormanı artırmak, ormanı geliştirmek, ormanlarımızın, ağaçlarımızın geliştirilmesi konusunda hassasiyetimizi her an vurgulamaya gayret ediyoruz. Bu kapsamda bugün burada bir araya geldik. Keklik çok mübarek bir hayvan, ormanlarımızda çevremizde zararlı olan haşereleri, özellikle yıllar önce kene hadisesini hepimiz biliyoruz. Bu zararlı haşerelerle mücadele konusunda keklik çok mübarek bir hayvandır. Çok özet bir ifadeyle ormanlarımızın güvenlik görevlisi, bitki fanımızın güvenlik görevlisi olarak da özetleyebiliriz. 300 civarında kekliğimizi doğaya salacağız” açıklamasında bulundu.

“Keklik Gibi Kanatlı Türler, Biyolojik Mücadelenin Kilit Noktasında Bulunur”

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Musa Bozkurt ise, “Kınalı keklikler süne, kene, çekirge ve tarım alanlarında bulunan diğer zararlılar ile mücadele amacıyla doğaya salınmaktadır. Kınalı keklik; bitki tohumları, tahıl taneleri, körpe filizler, tomurcuklar, funda meyveleri, böceklerle beslenirler. Keklik gibi kanatlı türler biyolojik mücadelenin kilit noktasında bulunur. Keklikleri doğal ortamına bırakarak hem zararlılarla mücadele hem de popülasyonun devamının sağlanması hedeflenmekte. Doğal dengeyi muhafaza ederek, biyolojik mücadele yapılacak. Bu açıdan keklik, hem insan sağlığı hem bitki sağlığı hem de hayvan sağlığı için son derece önemli bir mücadele aracıdır. Doğadaki kekliklerin varlığı kene ve süne popülasyonun kontrol altında tutulmasını sağlamaktadır” açıklamasında bulundu.

Orman İşletme Müdürü Abidder Yurtman, İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Güleç, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Musa Bozkurt’un katılımıyla gerçekleşen programda Aksaray Valisi Kumbuzoğlu tarafından ilk keklik salındı. Canlıların biyoçeşitliliğini korumak amacıyla önem taşıyan programda keklikler doğayla buluşturuldu. Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray’da 5,5 Yılda 2600 Bağımsız Birimin Yıkımı GerçekleştirildiÖnceki Haber

Aksaray’da 5,5 Yılda 2600 Bağımsız Birim...

Hamidiye Mahallesi’nde Panikleten YangınSonraki Haber

Hamidiye Mahallesi’nde Panikleten Yangın

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar