Olaylı KYK Müdürüne Ballı Atama: Harun Koç'un Arkasındaki Güç Kim?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Olaylı KYK Müdürüne Ballı Atama: Harun Koç'un Arkasındaki Güç Kim?
Trafik kazasında yaşamını yitiren ASÜ'lü Mine Nur Uysal, kamuoyunun gündemine oturmuştu. Uysal'ın arkadaşları KYK yurdunda olay gecesi isyan bayrağını çekerken, öğrencilere ağza alınmayacak sözler söylediği iddia edilen KYK Yurt Sorumlu Müdürünün ise yeni göreve atandığı ortaya çıktı.

 3 Aralık 2023 Pazar günü Aksaray Üniversitesi Dil Tarih 2. sınıf öğrencisi Mine Nur Uysal, karşıdan karşıya geçmek isterken aşırı süratli bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

Aksaray Üniversitesi öğrencileri ve KYK Kız Yurdu öğrencileri, arkadaşları Mine Nur Uysal'ın trafik kazası sonucunda hayatını kaybetmesinin ardından yurtta eylem başlatmış ve ihmaller sebebiyle arkadaşlarının öldüğünü ifade ederek bölgeye sinyalizasyon ve üst geçit talep etmişlerdi.

Öğrencilerin İddiasına Göre KYK Yurt Sorumlu Müdürü Ağza Alınmayacak Şeyler Söylemişti

KYK Kız Yurdu öğrencileri, yetkili bir isimle görüşmek istemelerine rağmen karşılarında herhangi bir yetkili bulamamış ve gecenin ilerleyen saatlerinde yurda gelen KYK Kız Öğrenci Yurdu Sorumlu Müdürü Harun Koç, öğrencilerin iddia ettiğine göre, yurdun önünde toplanan kız öğrencilerin karşısına ağzında sakızla çıkarak, "Sizin kantininiz yok mu? Karşı yola b** vardı da geçti. Sizler erkeklere kuyruk sallıyorsunuz, bedeninizi satıyorsunuz. Sizin bu tavırlarınızdan dolayı bu yurdun önünden arabalar eksik olmuyor" demişti.

Kız yurdundaki öğrenciler, KYK Kız Yurdu Sorumlu Müdürü Harun Koç'a tepki göstererek istifasını talep etmiş ve eylem yapmışlardı. Aksaray Üniversitesi öğrencilerinin büyük bir kısmı da bu eyleme destek vererek 2 gün boyunca protestoya devam etmişlerdi. Tepkilerin üzerine Gençlik Spor Bakanlığı tarafından soruşturma başlatılmış ve Müdür Koç da soruşturma kapsamında açığa alınmıştı.

Harun Koç'a Ödül Gibi Atama

Geçen süre içerisinde hakkında soruşturması sona eren Harun Koç'un yeni bir göreve atandığı öğrenildi. Aksaray Gençlik Spor Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde hâlihazırda müdür bulunuyor olmasına rağmen, edinilen bilgilere göre Koç, Spor Hizmetlerine vekâleten müdür olarak atandı.

Mevcut bir müdür olmasına rağmen, Aksaray Spor Hizmetler Müdürlüğüne görevden uzaklaştırılan Koç'un vekaleten atanması, kamuoyunda tartışmalara ve tepkilere yol açtı.

Aksaray Gençlik Spor ve Hizmetler Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürünün ise Koç'un soruşturması kapsamında Valilik tarafından KYK Müdürlüğüne vekâleten atandığı öğrenildi.

Öğrencilere ağza alınmayacak sözler söylediği ve bir ASÜ'lü öğrencinin feci kazada hayatını kaybettiği gecede ağzında sakızla öğrencilerin karşısına çıktığı iddia edilen Harun Koç'un, 4 ay sonra yeniden önemli bir göreve atanması, "Harun Koç'un arkasında kim var? Bu torpili kim yaptı?" gibi soruların sorulmasına da neden olurken, yapılan atama kamuoyunun gündeminden uzun süre düşmeyecek gibi görünüyor. Özel Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 9
    KIZGIN
Aksaraylılar Kamunun Tasarruf Edeceğine İnanmıyorÖnceki Haber

Aksaraylılar Kamunun Tasarruf Edeceğine...

Bakan Şimşek’ten Kiracıları Kızdıracak Karar!Sonraki Haber

Bakan Şimşek’ten Kiracıları Kızdıracak K...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar