"Öğretmenler Tüm Kontenjanların Başvuruya Açılmasını Talep Ediyor"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Öğretmenler Tüm Kontenjanların Başvuruya Açılmasını Talep Ediyor"
18 Ocak Perşembe günü öğretmenlerin mazerete bağlı atamaları gerçekleştirilecek. Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Toprak, "Unutulmamalıdır ki, mazeret tayin talebi bir keyfiyet değil zorunlu bir durumdur

Özellikle aile birliğinin sağlanması, son derece makul ve insani bir taleptir" dedi.

Öğretmenlerin mazerete bağlı atamaları 18 Ocak Perşembe 2024 tarihinde gerçekleşecek. 50 kilometre mesafeyi aşan, 3 yıl çalışma şartını tamamlayan öğretmenlere ilçe emri hakkı verilmesinin büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Toprak, bunun insani bir talep olduğunu belirtti.

 

"Aile Birliğinin Sağlanması, Son Derece Makul ve İnsani Bir Taleptir"

Başkan Toprak, "Öğretmenlerimizin mazerete bağlı atamaları 18 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Unutulmamalıdır ki, mazeret tayin talebi bir keyfiyet değil zorunlu bir durumdur. Özellikle aile birliğinin sağlanması, son derece makul ve insani bir taleptir" dedi.

 

"Bakan Yusuf Tekin'in Bu Haklı Talebe Kayıtsız Kalmayacağına İnanıyorum"

Sözlerinin devamında öğretmenlerin beklentilerine değinen Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Toprak, "Meslektaşlarımızın MEB’den beklentisi, tüm kontenjanların başvuruya açılarak başvuru taleplerinin karşılanmasıdır. Bu anlamda, mağduriyetlerin giderilmesi için il emri hakkı verilmesi ve uzun yıllardır il içi tayin bekleyen eş durumu mağduru öğretmenlerimiz için ilçe emri uygulamasının da hayata geçirilmesi önem arz etmektedir.

Çünkü öyle ilçelerimiz vardır ki, birçok ilin birbirine olan mesafesinden çok daha fazla uzaklıktadır. 50 km mesafeden uzak ve üç yıl çalışma şartını tamamlamış öğretmenlerimize mutlaka ilçe emri hakkı verilmelidir. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in öğretmen odalarından yükselen bu haklı talebe kayıtsız kalmayacağına inanıyorum" ifadelerine yer verdi. Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hafta Sonu Tırmanış İçin Gelip Hasandağı'nda Mahsur Kaldı!Önceki Haber

Hafta Sonu Tırmanış İçin Gelip Hasandağı...

"Gübre Mazot Desteği Aynı Yıl İçinde Ödenmeli"Sonraki Haber

"Gübre Mazot Desteği Aynı Yıl İçinde Öde...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar