MTA Açıkladı! İşte Deprem Açısından En Riskli İller

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MTA Açıkladı! İşte Deprem Açısından En Riskli İller
MTA, Türkiye'nin güncellenmiş Diri Fay Haritasını yayınladı. Yeni harita ile birlikte 5,5 ve üzeri deprem üretebilme potansiyeli bulunan fayların geçtiği il sayısı 45 oldu. 

 Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), yeni Diri Fay Haritasını kamuoyu ile paylaştı. Haritaya bakıldığında; 45 ilde 5,5 ve üzeri büyüklükte deprem oluşturma potansiyeline sahip 485 diri fay bulunurken, 30 il deprem riski altında bulunuyor. Aksaray ise Tuz Gölü fay hattını içeriyor. 

Depreme Karşı En Riskli İller

MTA'nın güncellenmiş haritasına göre en riskli deprem bölgeleri; İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale, Siirt’ten oluştu.

İkinci Derece Risk Barındıran İller

Yayınlanan son haritaya göre ikinci derece risk barındıran iller; Tekirdağ, İstanbul, Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak, Zonguldak, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı, Çorum oldu. Deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci gruptaki iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman oldu. Deprem riski bulunan ilçeler de tek tek belli oldu. İşte o ilçeler:

Adıyaman- Gölbaşı, Afyonkarahisar Çay, Dinar, Kızılören, Sandıklı, Ankara- Şereflikoçhisar, Antalya- Demre, Gaziantep – İslahiye, Aydın- Bozdoğan, Germencik, İncirliova, Koçarlı, Köşk, Kuşadası, Nazilli, Söke, Sultanhisar, Yenipazar, Balıkesir- Gönen, Manyaz, Batman-Kozluk, Düzce- Çilimli, Cumayeri, Gölyaka, Gümüşova, Kaynaşlı, Elazığ- Palu, Sivrice, Erzincan- Üzümlü, Eskişehir- İnönü, Hakkari- Şemdinli, Hatay- Erzin, Hassa, Kırıkhan, Payas, Isparta- Eğirdir, Senirkent, Uluborlu, İzmir- Kemalpaşa, Seferihisar, Tire, Kahramanmaraş- Nurhak, Türkoğlu, Kayseri- Talas, Yeşilhisar, Kırıkkale- Keskin, Kırşehir- Akpınar, Mucur, Kocaeli- Başiskele, Derince, Gölcük, Kartepe, Konya- Akşehir, Altınekin, Doğanhisar, Ilgın, Kütahya- Gediz, Simav, Sakarya- Akyazı, Arifiye, Ferizli, Hendek, Karapürçek, Sapanca,   Şanlıurfa-Bozova, Siirt- Eruh, Şırnak- Beytüşşebap, Sivas- Altınyayla ve Yıldızeli, Tokat- Niksar, Pazar ve Reşadiye, Van- Çaldıra ve  Özalp, Yalova- Altınova ve Çınarcık, Malatya- Akçadağ, Manisa- Ahmetli, Alaşehir, Gölmarmara, Kırkağaç, Salihli, Sarıgöl, Soma ve Turgutlu,   Mersin- Çamlıyayla ve Mut, Muğla- Menteşe ve Milas, Muş- Korkut ve Varto, Niğde- Altunhisar ve Bor ve Osmaniye- Düziçi ve Toprakkale.

Yeni haritaya göre, Kuzey Anadolu Fay Hattı ile Ege Bölgesi Graben Sistemi üzerinde 6'şar, Doğu Anadolu Fay Hattı'nda 4 ve diğer faylar üzerinde 8 olmak üzere 24 ilin doğrudan kent merkezinden aktif fay geçiyor. Ayrıca 80'den fazla ilçe de aktif fay hatlarının üzerinde bulunuyor. Haber: Sedef Altınkaya 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 2
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
1 Haftada 3 Bin Kişiye Şifa OlduÖnceki Haber

1 Haftada 3 Bin Kişiye Şifa Oldu

68 Gençlik’ten Aksarayspor’a Moral ZiyaretiSonraki Haber

68 Gençlik’ten Aksarayspor’a Moral Ziyar...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar