sabancı

“Milli Mücadelemizin Taçlandığı Ve Cumhuriyetin İlan Edildiği Tarihtir 29 Ekim”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Milli Mücadelemizin Taçlandığı Ve Cumhuriyetin İlan Edildiği Tarihtir 29 Ekim”
Aksaray Baro Başkanı Av. Erçin Mevlüt Düzgün, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle, günün anlam ve önemine değinen açıklamalarda bulunarak, “Tüm mazlum milletlere umut ışığı olan, sömürgecilerin ve işgalcilerin yenilebileceğini gösteren Milli Mücadelemizin taçlandığı ve Cumhuriyetin ilan edildiği tarihtir 29 Ekim” dedi.

 Türkiye, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilan edilişinin 101. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutlamaya devam ediyor. Aksaray Baro Başkanı Av. Erçin Mevlüt Düzgün de günün önemine vurgu yapma amacıyla yazılı bir açıklamada bulundu.

“Cumhuriyetimizin 101. Yıl Gururunu Hep Birlikte Paylaşıyoruz”

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milli mücadele ile birlikte kurulan Cumhuriyetin 101. senesini kutlamanın coşkusunu yaşadıklarını belirten Baro Başkanı Düzgün, “Bugün bu anlayış ile cumhuriyetimizi bize emanet eden şehit ve gazilerimizin vuslat bulduğu kutlu ruhtan aldığımız ilham ile Cumhuriyetimizin 101. yıl gururunu hep birlikte paylaşıyoruz. Cumhuriyet coşkusunu yüreklerimizden evlerimizin balkonlarına, şehrimizin caddelerine, meydanlarına hep birlikte taşıyoruz” dedi. 

“Milli Mücadelemizin Taçlandığı ve Cumhuriyetin İlan Edildiği Tarihtir 29 Ekim”

“Cumhuriyet; ülkemizin ve hepimizin geleceğidir” diye Düzgün, “Özgür yurttaş olmaktır. Bağımsız, demokratik, laik bir ülkede yaşamaktır. Cumhuriyet; tam bağımsızlıktır, halkçılıktır, aydınlanmadır, cumhuriyet çağdaşlıktır, akıldır, bilimdir, hukuk ve adalettir. Tüm mazlum milletlere umut ışığı olan, sömürgecilerin ve işgalcilerin yenilebileceğini gösteren Milli Mücadelemizin taçlandığı ve Cumhuriyet’in ilan edildiği tarihtir 29 Ekim. Ateş çemberinin içinde laik, üniter devletimizin, 101 yaşındaki Cumhuriyetimizin değerini daha çok anlama ve sımsıkı sarılma zamanıdır bugün” açıklamasını yaptı.

“Adalet Yolunda Yılmadan Çalışmaya Devam Edeceğiz”

 Türkiye’nin 35 yaşındaki köklü kurumlarından biri olan Aksaray Barosu’nun Cumhuriyetin yıkılmaz kalesi olduğunu da vurgulayan Baro Başkanı Düzgün, “Aksaray Barosu olarak Cumhuriyetimizin 101. yılında da bağımsız, laik, demokratik hukuk devleti, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, mesleğimiz ve meslektaşlarımız için adalet yolunda yılmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı ve Cumhuriyetimizin 101. yılını kutluyorum” sözlerini kullandı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiftçilere Yeni Destekleme Modeli AnlatıldıÖnceki Haber

Çiftçilere Yeni Destekleme Modeli Anlatı...

Karataş: “Cumhuriyetin İlanı, Bir Devletin Temel Taşlarının Yerine Konulduğu Eşsiz Bir Zaferdir”Sonraki Haber

Karataş: “Cumhuriyetin İlanı, Bir Devlet...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar