"Milli İrade Uğruna, Türkiye Aşkına"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
 "Milli İrade Uğruna, Türkiye Aşkına"
Hain darbe girişiminin 6. yıl dönümünde 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik günü ile ilgili Aksaray protokolü mesajlar yayınladı.

 Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu yayınladığı mesajında “Söz bir vatansa biz biriz. Söz bayraksa biz iriyiz. Söz milletse biz Türkiye’yiz. Milli birlik günümüz için belirlenen bu yılki mottomuz ‘Türkiye Aşkına’ En büyük aşkımız, en büyük sevdamız. Onunla varız, onun için yaşarız ve günü geldiğinde onun için canımızı veririz…

Şüphesiz ki dünyanın en güzel coğrafyasında yaşıyoruz. Ve kimse burayı bize altın tepside sunmadı. Buraya gelmek ve burada kalmak için çok bedeller ödendi. İşte, bunun en yakın örneği de menfur 15 Temmuz FETÖ kalkışmasıdır. Tarihin sayfaları bu ve buna benzer sayısız kalkışma ve saldırı ile dolu. Biz bu coğrafyada yaşadığımız sürece denemelerine devam edecekler. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ancak, şunu da kimse unutmamalı ki biz de birlik ve beraberlik içinde vatan savunması için her zaman burada ve hazır olacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşaması için bu inanç ve kararlılığımızı çocuklarımıza ve gençlerimize de aşılayacağız. Onları bu şuur ve bilinçle eğiteceğiz. Eğitim, asla mücerret bir bilgi ya da akademik başarıdan ibaret değildir olmamalı da. Aksi takdirde, mensubu olduğu toplumun milli ve manevi değerlerinden yoksun, kendi insanlarına ihanet eden bir güruh yetişmiş olur. Bizler her şeyden evvel evlatlarımıza; vatan aşkını, ahlaklı olmayı, erdemli olmayı, adil olmayı, dürüst olmayı, vatanın sadece topraktan ibaret olmadığını ve bizim her şeyimiz olduğunu öğreteceğiz. Bunları özümseyip yaşamlarının merkezine koydukları takdirde her biri birer Seyit Onbaşı, Nene Hatun, Ömer Halisdemir olacaklar. Buna hiç şüphemiz yok… “Türkiye aşkı” Onun için bu yıl seçilen mottoyu çok anlamlı bulduğumuzu ifade ettik. Türkiye aşkına… Bu öyle büyük bir aşk ki Vatan hainlerinin asla anlayamayacağı, tankla, topla aşamayacağı bir aşk. Aziz Türk Milleti her bir ferdiyle 15 Temmuz akşamı bunu bir kez daha göstermiştir. Kıyamete kadar da gösterecektir. Bu vesile ile Aksaray’ımızın yiğit evladı, Özel Harekât Daire Başkan Yardımcısı iken şehadet şerbeti içen Şehit Önder Güzel’e ve vatan müdafaasında can veren tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“Milletimiz İlerlemeye Devam Edecektir”

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer de yayınladığı mesajında “Devletimizi, demokrasimizi, milli birlik ve beraberliğimizi, anayasal düzeni ve özgürlüklerimizi hedef alarak, ülkemizin bekasını ve bölünmez bütünlüğünü parçalamaya yönelik FETÖ/PDY terör örgütü tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde hain darbe girişimi başlatılmış, aziz milletimiz kararalı duruşu sayesinde hain girişim sonuçsuz kalmıştır. 15 Temmuz’da, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devletimiz ve milletimizin ortaya koyduğu kararlılık neticesinde, egemenliğin kayıtsız ve şartsız milletin olduğunu bir kez daha tüm dünyaya haykırdık. Milletimizin yeniden dirilişinin ve adeta şahlanışının destanı olan 15 Temmuz, tankın, topun, uçağın, modern silahların millet iradesinin karşısında bir şey ifade etmediğini, milletimizin tıpkı Çanakkale’de, İstiklal harbinde olduğu gibi topyekûn olarak ne pahasına olursa olsun vatanı uğruna gözünü kırpmadan şehit ve gazi olabileceğini göstermiştir. Milletimiz, nereden gelirse gelsin haince yapılan bütün saldırılara ve düşmanca kalkışmalara, 15 Temmuz’da olduğu gibi daima ortadan kaldıracak inanç, cesaret, iman ve kararlılığa sahip olarak hür, bağımsız ve aydınlık yarınlara doğru ilerlemeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün yıl dönümünde bağımsızlığımız ve demokrasimiz uğruna mücadele veren 15 Temmuz şehitlerimize ve vatanımız uğruna canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

“Milli İradenin Yanındayız”

MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü ile ilgili mesaj yayınladı.  Kaşlı mesajında “FETÖ/PDY terör örgütü tarafından devletimizin, demokrasimizin, milli birlik ve beraberliğimizin, anayasal düzenin ve özgürlüklerimizin hedef alındığı 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişiminin altıncı yılında; milletçe tek yürek olup eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazmış olmanın onur ve gururunu hep birlikte bir kez daha idrak etmekteyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birliğine ve huzuruna yönelik yapılan bu alçakça girişimler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Vatan, istiklal ve istikbal tehlikeye düştüğünde birlik ve beraberliğin nasıl sağlanacağını, nasıl tek yürek olunabileceğini, tüm dünyaya gösteren Büyük Türk Milleti'miz tarih boyunca nice ihanetlere göğüs germiştir Devletimiz ve aziz milletimiz, bütün terör örgütlerine karşı mücadelesini artan bir kararlılıkla bundan sonra da sürdürecektir. 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi Genel Başkanımız, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’imiz adanmışlık ve inanmışlık ruhu ile MHP Genel Merkezine gelerek tüm uyarılara ve tehditlere rağmen makamından yaptığı; “Bu bir kalkışmadır, Milliyetçi Hareket Partisi bu kalkışmanın karşısındadır. Bizler Milliyetçi-Ülkücü irade olarak demokrasiye sahip çıkacağız ve milli iradenin yanındayız” açıklaması, Sayın Cumhurbaşkanımızın tüm vatandaşlarımızı meydanlara davet ederek ülke iradesine sahip çıkma çağrısı, milletvekillerimizin tüm tehlikelere ve yapılan bombalı saldırılara rağmen Gazi Meclisimizi terk etmeyip sahip çıkmaları, vatandaşlarımıza da güç ve moral vermiş malum kalkışma girişimi bir gecede bastırılmış sorumluları şerefli Türk polisleri ve askerleri tarafından derdest edilmiştir.  Milliyetçi-Ülkücü Hareket 15 Temmuz’da olduğu gibi bugün de Devletinin yanındadır, yarın da Devletinin yanında olacaktır. Bu hakikat hiçbir zaman değişmeyecektir. 15 Temmuz gecesi Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli ve Milliyetçi-Ülkücü Hareket darbeci terör örgütü karşısında sağlam ve sarsılmaz bir irade ile Türk milletinin umudu olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde şehitlik mertebesine ulaşan Aziz Şehitlerimize bir kez daha Yüce Allah’tan rahmet diliyor, Gazilik şerefine erişen kahramanlarımıza şükran ve minnetlerimi sunuyorum” dedi.

“Millet Bir Kez Daha Gösterdi”

MHP Aksaray İl Başkanı Mustafa Çölkesen ise “Demokratik düzenimizi hedef alarak ülkemizin bekasını, devletimizin bölünmez bütünlüğünü, milli birlik ve beraberliğimizi parçalamaya yönelik yapılan 15 Temmuz hain darbe girişiminin milli irade tarafından eşine az rastlanır bir kahramanlık örneğiyle bertaraf edilişinin 6. yılını hep birlikte idrak etmekteyiz. Türkiye düşmanları tarafından planlı olarak gerçekleştirilen bu hain girişime, aziz milletimiz tek yürek olup tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Harbinde olduğu gibi topyekûn vatan ve bayrak aşkıyla dolu sineleriyle karşı koyarak ülkemizin birlik ve beraberliğine ve milletimizin istiklaline kast edenlere geçit vermemiştir. Böylesine kutlu bir mücadele bize, vatan mevzu bahis olduğunda bu milletin hiç düşünmeden aynı safta birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza duracağını ve ne pahasına olursa olsun vatanından, bayrağından, hürriyetinden, birlik ve beraberliğinden ödün vermeyeceğini bir kez daha göstermiştir” ifadelerini kullandı. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kaymakamlık Açıklama Yaptı "Soruşturma Sürüyor"Önceki Haber

Kaymakamlık Açıklama Yaptı "Soruşturma S...

Malatya'da Bir Genç Defalarca Bıçaklanıp Dağlık Alana AtıldıSonraki Haber

Malatya'da Bir Genç Defalarca Bıçaklanıp...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar