sabancı

Milletvekili Kaşlı: “Aksaray'ımıza 'Uluslararası Kapadokya Turizm Havaalanı' Talep Ediyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milletvekili Kaşlı: “Aksaray'ımıza 'Uluslararası Kapadokya Turizm Havaalanı' Talep Ediyoruz”
MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, "Nevşehir Tuzköy de bulunan küçük çaplı havaalanının Ihlara- Derinkuyu- Güzelyurt bölgesine taşınarak isminin de 'Uluslararası Kapadokya Turizm Havaalanı' olmasını talep etmekteyiz" dedi.

Milletvekili Kaşlı, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ile 2022 Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Teklifi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kapadokya Alan Başkanlığı Bütçesi üzerine TBMM Genel Kurul'unda açıklamalarda bulundu.

 

"Aksaray'ımız Ülkemizin Önemli Tarım, Hayvancılık ve Sanayi Şehirlerinden Biri Konumuna Gelmiştir"

"Kapadokya bölgesinin, doğa ve tarihin iç içe geçtiği binlerce yıllık köklü medeniyetlerin izlerini günümüze taşıyan en güzel örneklerden biridir" diyen MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı, "Kapadokya Bölgesi bugüne kadar klasik olarak bilinen Göreme - Avanos – Ürgüp’ten ibaret olmayıp; Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kayseri ve Kırşehir illerinin kapladığı çok geniş bir alanı ifade etmektedir. Türkiye’nin en doğusu ile en batısının, en kuzeyi ile en güneyinin kavşak noktasında olan; Anadolu’muzun göz bebeği Aksaray’ımız 500 bine yaklaşan nüfusu ile, gurbetçisi, öğrencisi ile her gün gelişen ve büyüyen Organize Sanayi Bölgelerinde 300’ün üzerinde fabrikada 20 bine yakın işçisi ve işvereni ile ve diğer tüm esnaf dalları ile ülkemizin önemli tarım, hayvancılık ve sanayi şehirlerinden biri konumuna gelmiştir" dedi.

Sultanhanı OSB, Eski Tuz Gölü OSB'nin yanı sıra diğer ilçelerdeki yeni OSB'lerin kurulma aşamasında olduğunu, Karkın'daki Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB'nin de faaliyete geçtiğini söyleyen Kaşlı, Aksaray Ticaret Borsası öncülüğünde kurulan 60 bin hayvan kapasiteli Aksaray Organize Hayvancılık Bölgesindeki başvuru sayısının planlanan sayıdan 4 kat fazla olduğunu vurguladı.

 

"Uluslararası Kapadokya Turizm Havaalanı Talep Ediyoruz"

Hasandağ Aksaray ismiyle bir alan başkanlığı kurulmasını, ya da 2019 yılında Nevşehir bölgesinde kurulan Kapadokya Alan Başkanlığının Aksaray- Niğde- Kayseri ve Kırşehir illerini kapsayacak şekilde sınırlarının genişletilmesi gerektiğini bir kez daha dile getiren Kaşlı, "Alan başkanlığı kapsamına alınmasını önerdiğimiz bölgede yer alan Ihlara Vadisi bölgesine ulaşım ile ilgili sorunların çözüme kavuşturulması için Nevşehir Tuzköy de bulunan küçük çaplı havaalanının Ihlara- Derinkuyu- Güzelyurt bölgesine taşınarak isminin de “Uluslararası Kapadokya Turizm Havaalanı” olmasını talep etmekteyiz. Bilindiği üzere hava yolu, metro ve demiryolu gibi raylı sistemler nüfusa paralel olarak ihtiyaca cevap vermektedir. Kapadokya Bölgesinin ana damarı olan Nevşehir, Niğde ve Aksaray üçgeninde yer alan Ihlara Vadisi, Derinkuyu yeraltı şehri yakınlarında olup yeni Niğde Ankara otobanın geçtiği bölgededir. Konumu itibariyle de bu 3 ilimize 50 ila 70 km mesafede bulunmakta ve bu üç ilimizin nüfusu toplam 1,5 milyona yaklaşmaktadır. Başta Antalya olmak üzere ülkemize gezi ve ziyaret için gelen milyonlarca  turistin üçte ikisinin Kapadokya bölgesini karayolu ile ziyaret etmekte olduğu ve büyüyen sanayisi ile yatırımcıların ulaşım ile ilgili yaşadığı zorluklar düşünüldüğünde bölgemizin uluslararası bir havaalanına olan ihtiyacı açık bir şekilde görülmektedir" dedi.

 

"Bu Proje Bölgemizin Ekonomik Kalkınmasını Güçlendirecektir"

Bu konuda örnekler de veren Kaşlı, "Şu anda Nevşehir Tuzköy Havaalanı’ndan İstanbul’a haftalık bir ya da iki uçak sefer yaparken, bizim önerdiğimiz 'Uluslararası Kapadokya Turizm Havaalanı' faaliyete geçtiğinde İstanbul ve diğer metropoller ile uluslararası çok sayıda ülkeye düzenli olarak sefer düzenlenecektir. Antalya ve Ankara Esenboğa Havaalanlarının trafik yükü de hafifleyecektir. Bu projenin bölgemizin ekonomik kalkınmasını daha da güçlendirerek özellikle turizm ve sanayiye yapacağı katkı ile Türkiye Yüzyılında, ülkemizin Cumhur İttifakı ile stratejik hedeflerine ulaşılması noktasında önemli bir destek sağlayacağına inanmaktayız" açıklamasını yaptı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP İl Başkanı Özdemir: “Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i İstifaya Davet Ediyoruz”Önceki Haber

CHP İl Başkanı Özdemir: “Milli Eğitim Ba...

KOSGEB İle İşletmelere 250 Milyon Dolarlık Kaynak SağlanacakSonraki Haber

KOSGEB İle İşletmelere 250 Milyon Dolarl...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar