sabancı

MHP Eskil İlçe Başkanı Uz'dan Sert Sözler: Zavlak Bizi Sattı, Şimdi Kendisi Düşünsün!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MHP Eskil İlçe Başkanı Uz'dan Sert Sözler: Zavlak Bizi Sattı, Şimdi Kendisi Düşünsün!
MHP Eskil İlçe Başkanı Mustafa Uz, 28. Dönem MHP Milletvekili Adayı Mustafa Zavlak'ın AK Parti'den yerel seçimler için belediye başkan aday adayı olmasına tepki göstererek, "Söylentileri haklı çıkardı, bizi sattı. Şimdi kendisi düşünsün" dedi.

14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerinde Aksaray MHP 2. sıra Milletvekili Adayı Mustafa Zavlak, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için Eskil ilçesinde AK Parti belediye başkan aday adayı oldu.

2014-2017 yılları arasında AK Parti Eskil İlçe Başkanı da olan Zavlak'ın siyasette kısa süre içerisinde sürekli parti değiştirmesi Eskil halkının tepkisine neden olurken, diğer taraftan daha 6 ay önce MHP'ye katılıp MHP 2. sıra Aksaray milletvekili adayı olmasının ardından, yerel seçimlerde AK Parti'den belediye başkan aday adaylığı için başvuru yapması yeniden tepki çekti. 

Eskil MHP İlçe Başkanı Mustafa Uz, gazetemize bu konuda açıklama yaparak, Mustafa Zavlak'ın 2014-17 yılları arasında Eskil AK Parti ilçe başkanlığından ihraç edildiğini hatırlattı. 

 

"Beni Bu Partiden Aday Yapın' Talebinde Bulunmuştu"

Başkan Uz, "Mustafa Zavlak bize 2019 yılında müracaat ederek, 'beni bu partiden aday yapın' talebinde bulunmuştu. Biz de kendisine, 'aday adaylığınızı kabul ederiz ama kazandıktan sonra partimizi bırakma, üç hilalimizi dalgalandır. Düzgün ve temiz siyaset yapalım, sana güvenenleri yarı yolda bırakma. Eskil'de bir şeyleri değiştirelim artık. Sizin gibi gençler siyasette olsun biz de sonuna kadar destekleyelim' demiştik" ifadelerini kullandı.

 

"Söylentileri Haklı Çıkardı ve Mustafa Zavlak Bizi Sattı"

2019 yerel seçimlerinde Zavlak ile birlikte MHP teşkilatının Eskil'de iyi bir mücadele verdiğini ancak kaybettiklerini, buna rağmen Zavlak'ın yanında teşkilat olarak durduklarını söyleyen MHP Eskil İlçe Başkanı Uz, "Mustafa Zavlak'a tepki gösterenlerin karşısında durduk. O bizim partilimizdir diye sahip çıktık. Ve son tahlilde 2023 genel seçimlerinde milletvekilimiz ve bütün MHP camiasının desteğiyle Milliyetçi Hareket Partisinden milletvekili adayı çıkarttık. Tarihinde Eskil ilk defa 2. sıra bir milletvekili adayı çıkardı. Oysaki bize çok söyleyen oldu, 'bu adamdan size bir fayda olmaz, bu adam şöyledir böyledir.' Bunca uyarılara ve sözlere, laflara kulak asmadan, kendisine vefasızlık örneği göstermeden iki dönem aday gösterdiğimiz Mustafa Zavlak'ı, MHP Eskil ilçe belediye başkan adayı olarak gösterecektik. Kendisini hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Son virajda maalesef söylentileri haklı çıkardı ve Mustafa Zavlak bizi sattı. Önceki dönemlerden daha güçlü bir dönemdeyiz. Kendisi de bunu çok iyi biliyordu. Yerel seçimlerde MHP çatısı altında seçime girseydi kazanma şansı çok yüksekti" dedi.

 

"Bu Konuşmanın Bile Siyasi Etikle Alakası Olmadığını Söyledik"

Zavlak'ın etik dışı davranışlar sergilediğini söyleyen Uz, "Uzun bir aradan sonra bizim karşımıza gelerek, AK Parti'nin kendisine Eskil ilçe belediye başkan adaylığı için teklifte bulunduğunu söyledi. Kendisi bize bunu anlatırken, biz bu konuşmanın bile siyasi etikle alakası olmadığını söyledik. Sonra kendisi bize AK Parti-MHP ittifakından bahsetti. Biz de kendisine, 'AK Parti-MHP ittifakının adayı gösterilirsen başımızın üstünde yerin var. Yukarıdan öyle bir emir gelirse biz de zaten gurur duyarız, destekleriz. Ama AK Parti ile MHP Eskil'de ayrı ayrı seçimlere giderse ve sen AK Parti'den aday olacağım dersen biz senin karşında olacağız' dedik" açıklamasında bulundu.

 

"Ortada Pis Bir Siyaset ve Pazarlık Söz Konusu"

Mustafa Zavlak'ın mevcut Belediye Başkanı Necati Belgemen ile görüştüğünü de söyleyen Uz, "Maalesef ortada pis bir siyaset ve pazarlık söz konusu. AK Parti'den 2024 yerel seçimlerinde yeniden aday olmayacak olan Necati Belgemen, daha önce de Eskil ilçesinde Mustafa Zavlak AK Parti'den aday olursa destekleyeceğini söylemiş, hatta AK Parti'den Eskil ilçe belediye başkanı adayı gösterilebilmesi için de yoğun çalışabileceğini söylediğini tahmin ediyoruz. Kendisi bize defalarca söz verdi. Mustafa Zavlak ile her konuştuğumuzda Eskil'in MHP belediye başkan adayı olacağını, herhangi bir sorun olmayacağını defalarca söylemesine rağmen birden ortadan kayboldu. Bize hiçbir açıklama yapmadan, telefonlarımıza çıkmadan sırra kadem bastı. Sonra bir öğrendik ki Necati Belgemen ile işbirliği yapıyor. Sonra AK Parti'den Eskil belediye başkan aday adayı oluyor. AK Parti'den belediye başkan aday adayı olunca kendisi ile görüşmelerimizi kopardık" ifadelerini kullandı.

 

"Milletvekilimiz Kaşlı, 'Biz Alışığız Bu Tür Satılmalara' Dedi"

Mustafa Zavlak'ın AK Parti'den ansızın belediye başkan aday adayı olması konusunu Milletvekili Ramazan Kaşlı ile konuştuklarını söyleyen Mustafa Uz, "Milletvekilimiz bizi arayarak, 'Sizin hiçbir suçunuz, günahınız yok. Maalesef siyasette biz alışığız bu tür satılmalara, gitmelere, gelmelere. Asla bu konuya takılmayın. Günün sonunda kazanan siz olacaksınız. Ne karar alırsanız arkanızdayım' dedi" açıklamasını yaptı.

 

"Mustafa Zavlak Seçim Çalışması Bir Yana Dursun Pazara İnemiyor"

"Eskil ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi'nin 4 tane belediye başkan aday adayı var" diyen Uz, "Milliyetçi Hareket Partisi asla belediye başkan adaysız kalmadı, kalmayacaktır da. Şimdi kendisi düşünsün. Mustafa Zavlak Eskil'de seçim çalışmaları yapmak bir tarafa dursun pazara inemiyor. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Eskil'de çok büyük teveccüh görüyoruz. 31 Mart akşamı Eskil Belediyesinde 3 hilal dalgalanacaktır" açıklamasında bulundu.

 

"İkilik Yapıp Sırt Çevirmedik" Demişti

Yaşanan bu gelişmeler üzerine akıllara Mustafa Zavlak'ın, Eskil İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederken yaptığı açıklama geldi. Zavlak o açıklamada, "Hiçbir vatandaşımızı şu partili, bu partili diye ayırmadık. Bizden yardım etmemizi talep edenlere, ikilik yapıp sırt çevirmedik.

Siyasi bir istikbal gütmeden, diklenmeden dik durduk. En büyük makam, insanların gönlündeki oturduğun makamdır düsturuyla çalıştık, çabaladık. Biz davayı sözde değil özde bildik" demiş ve partisinden istifa etmişti. Harun Atalay’ın Özel Haberi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Takım ve Taraftar 3 Puan İçin KilitlendiÖnceki Haber

Takım ve Taraftar 3 Puan İçin Kilitlendi

Süt Taşıyan Tır, Fabrikaya Girmek İsteyen Tıra Çarptı! Trafik KilitlendiSonraki Haber

Süt Taşıyan Tır, Fabrikaya Girmek İsteye...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar