Aksaray’da faaliyet gösteren lokantacı, pideci ve dönercilere ürün standartları konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bestami Zabun, Fırıncılar, Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Halis Altınsoy, Gıda ve Yem Şube Müdürümüz İlhan Akbal, Gıda Kontrolörleri ve söz konusu alanda faaliyet gösteren esnaflar katıldı. Toplantıda; toplu tüketim ve satış yerlerinde kullanılan et ve et ürünleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Özellikle lahmacunda kullanılan iç miktarında et oranının en az % 35 olması gerektiği ve etin içine kanatlı eti, sakatat ve bitkisel kaynaklı proteinlerin katılmasının yasak olduğu, et dönerin içerdiği yağ oranının kütlece en çok %25, tuz oranının kütlece en çok %2 olması gerektiği, kanatlı eti dönerinin içerdiği yağ oranının kütlece en çok %15, tuz oranının kütlece en çok %2 olması gerektiği belirtildi. Önceliğin halk sağlığının korunması, haksız rekabetin önlenmesi ve tüketici haklarının savunulması olduğunu belirten İl Müdürü Bestami Zabun, işletmelerin genel temizlik ve hijyen kurallarına uymaları gerektiğini söyledi. Ayrıca işletmecilerimizin yasal mevzuata uygun üretim ve satış yapmaları konusunda uyarılarda bulunan Zabun, denetimler sırasında tespit edilen mevzuata uygun olmayan durumlarda gerekli cezai müeyyidelerin uygulanacağı belirtti. Konuşmanın ardından Gıda ve Yem Şube Müdürü İlhan Akbal tarafından gerçekleştirilen sunumla toplantı sona erdi. Haber: Ziya Koçak
Yorum Yazın