Köse: “İtiraz Hakkımıza Saygı Duymayan Zihniyeti, Meslektaşlarımızın Takdirine Bırakıyorum"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Köse: “İtiraz Hakkımıza Saygı Duymayan Zihniyeti, Meslektaşlarımızın Takdirine Bırakıyorum"
Aksaray Barosu önceki Başkanı Ferit Köse, baro seçimlerinde seçim yetkisi olmayan bir avukatın oy kullandığı itirazına karşı tepki gösterilmesine yönelik, “Avukatın avukatlığa devam ettiği, her seçimde oy kullandığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktır” dedi. 

 Aksaray Barosu, 19. Genel Kurul’da yapılan seçimle birlikte yeni baro başkanını seçti. 225 oya karşılık 226 oyla yeni baro başkanı olarak Av. Erçin Mevlüt Düzgün seçilirken, Av. Ferit Köse ise seçime itiraz ederek, 1 avukatın oy verme yetkinliğine sahip olmadığını savundu. 

Baro Başkanlığı görevine seçilen Avukat Düzgün ise Avukat Köse’nin seçimi etkilediği için itirazda bulunduğunu, söz konusu avukatın oy kullanma hakkına sahip olduğunu söyledi. Yaşanan karşılıklı açıklamalar sonrasında Ferit Köse’den yeni bir açıklama geldi. 

“Avukat 15 Yıldan Fazla Zamandır Avukatlık Yapmamaktadır”

Seçimde 3 numaralı sandıkta 1 oy pusulasının fazla çıktığını, avukatlığa kabul şartını kaybeden birine oy kullandırıldığını belirten Köse, “Diğer adayın basın açıklamasında yer alan ilgili avukatın avukatlığa devam ettiği, her seçimde oy kullandığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktır. Öncelikle belirtmek isterim ki her seçimde olduğu gibi seçmen listeleri düzenlenirken maddi hatalar yapılmakta sicilden silinen avukatlar bile bazen seçmen listesinde görünebilmektedir. Özel hayatı ve kişisel verileri basın önünde ifşa edilen avukat; 15 yıldan fazla zamandır sağlık sebepleri nedeniyle fiilen avukatlık yapmamaktadır yapamamaktadır. Kişisel Verilerini korumak ve çok detay verememekle birlikte diğer aday tarafından, Avukatın sağlık bilgilerine ilişkin verilen bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

“Adımın Lekelenmeye Çalışılması Ahlak ve Hukuk Anlayışı ile Bağdaşmamaktadır”

Avukatlık yapmayan birinin basın önünde sağlık verilerinin paylaşılmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Köse, “Sağlık problemleri nedeniyle Avukatlık yapamayan birini 506 Avukatın hakkını gasp ederek seçime getirtip oy kullandırtmak meslektaşlarımıza ve demokrasimize saygısızlıktır. Bunun utancıyla yüzleşmek yerine yaptıkları hukuksuzluğa itiraz etmem nedeniyle adımın lekelenmeye çalışılması ahlak ve hukuk anlayışı ile bağdaşmamaktadır. Temsil ettiği TBB Yönetim Kurulu üyeliği gereği tarafsız olması ve her meslektaşa eşit davranması gereken TBB Yönetim Kurulu üyesinin Avukatlık yapma şartlarını sağlamayan biri üzerinden mağdur edebiyatı geliştirerek seçimlere müdahil olması ve eski alışkanlıkları devam ettirerek genç meslektaşları yanlı ve maksatlı bir şekilde adliye önüne toplaması, itiraz sürecini provoke etmesi üzücü ve düşündürücüdür. Beni tanıyan meslektaşlarım bilir ki hiçbir şahsi menfaat ve makam hırsı gütmeden 3 yıl boyunca mesleğime ve meslektaşlarıma hizmet ettim. Oy veren veya vermeyen ayrımı gözetmeksizin tüm meslektaşlarıma eşit davrandım” sözlerine yer verdi.

“İtiraz Hakkıma Saygı Duymayan Zihniyetin Bu Davranışlarını Meslektaşlarımın Anlayışına Bırakıyorum”

Seçim sonuçlarının herkes için hayırlı olması temennisinde bulunan Köse, “Tarafıma itham edilenlerin aksine kendi şahsi hırsları ve makam düşkünlüğü nedeniyle itiraz hakkıma saygı duymayan, hukuku uygulamaktan çekinen, hakimleri baskı altına almaya çalışan, meslektaşlarıma yanlış bilgi vererek onlarla arama mesafe koymayan çalışan zihniyetin bu kötü niyetli davranışlarını meslektaşlarımın sağduyu ve anlayışına bırakıyorum” açıklamasını yaptı. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BAKIN EKMEĞİN İÇİNDEN NE ÇIKTI?Önceki Haber

BAKIN EKMEĞİN İÇİNDEN NE ÇIKTI?

Seyir Halindeyken Otomobil Alev AldıSonraki Haber

Seyir Halindeyken Otomobil Alev Aldı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar