KGK : Gazetecilik Meslek Birliği Yasayla Kurulmalı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KGK : Gazetecilik Meslek Birliği Yasayla Kurulmalı
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) 3. Küresel Medya Çalıştayı sonrası sonuç bildirgesi yayınlandı.

Çalıştay sonuç bildirgesinde, avukatların bağlı olduğu bir baro yapısına benzeyecek şekilde gazetecilik meslek birliği kurulması talep edildi.

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), 3. Küresel Medya Çalıştayı sonuç bildirgesi yayınlandı. Yapılan çalıştay sonrasında, gazetecilik mesleğini daha da geliştirecek, gazetecileri koruma altına alacak önlemlerin ve kurumların kurulması talep edildi.

 

"Gazetecilik Meslek Birliği Kurulmalı"

Yayınlanan raporda, Tolga Şardan'ın serbest bırakılmasının memnuniyet ile karşılandığı ifade edilirken, Türkiye'de gazetecilikle ilgili yaşanan kargaşayı engellemek adına sağlıklı bir örgütlenme yapısının olması gerektiği, bu nedenle de barolara benzer yapıda bir gazetecilik meslek birliği kurulması talep edildi. KGK'nin bu zamana kadar kendi öz kaynak ve bütçesi ile çalıştığı ifade edilirken, kamu kaynaklarının bu yöne aktarıldığı iddiaları ise reddedildi. Sonuç bildirgesinde, KGK'nin gazetecilerin sorunlarını tespit ederek çözüm için çaba gösterdiği, bu çalışmaların aralıksız olarak devam ederek kamu diplomasisine de katkı sağlamayı sürdüreceği belirtildi.

Öte yandan bildirgede, Türkiye'de artan şiddet olaylarına çare bulma amacıyla HEGEM Vakfı ile birlikte yürütülen "Şiddetle Mücadele" projesinin iller bazında devam etmesi konusunda hemfikir oldukları ifade edilirken, Moskova'da gerçekleştirilen ziyarete ilişkin Rus ve Ukraynalı gazetecilerin, "ortak masa" toplantısında buluşturulmasına dönük bir projenin gündemde olduğu açıklandı.

 

"Çatı Örgüt Oluşturulması İçin Gayret Göstereceğiz"

Bildirinin devamında şöyle denildi:  "Türk Devletleri Teşkilatı’na üye ülkelerdeki haber ajanslarının Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı öncülüğünde ortak bir haber ajansı çatısı altında toplanmasını olumlu ve başarılı bir proje olarak görüyoruz. Ayrıca, bu ülkelerdeki gazetecilik örgütleriyle mesleki iş birliğinin daha sıkı gerçekleştirilmesi amacıyla bir çatı örgüt oluşturulması için gayret göstereceğiz.

KGK Yerel Medya Meclisi’nin iller bazındaki temasları sonucu sahadan elde edeceği bilgiler doğrultusunda hazırlayacakları durum raporunun ilgili kurumlarla paylaşılmasını sağlayacağız. 

KGK tarafından mesleğin sorunlarının çözümü için diğer meslek örgütlerine davet yapılarak yuvarlak masada bir araya getirilmesi için çaba sarf edeceğiz." KGK, Basın İlan Kurumu'nun internet haber sitelerine yönelik trafik ölçümlemesi yaptığını ancak bu konuda yaşanan sorunlara karşı üyelere teknik destek verileceğini açıkladı. Son olarak bildirgede, Gazze'de yaşananlara değinilirken, gazetecilerin katledilmesinden dolayı yaşamı tehdit altında olan gazeteciler ile dayanışma sağlayabilmek için kamuoyu oluşturma çalışmaları yapılacağı ifade edildi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yatırımcısına En Çok Altın KazandırdıÖnceki Haber

Yatırımcısına En Çok Altın Kazandırdı

Emniyet, Gençleri Bilinçlendirmek İçin ÇalışıyorSonraki Haber

Emniyet, Gençleri Bilinçlendirmek İçin Ç...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar