Kaşlı: “Yerel Yönetimlere Düşen Zillet Lekesini Kazıyacağız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaşlı: “Yerel Yönetimlere Düşen Zillet Lekesini Kazıyacağız”
MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, 31 Mart 2024 yerel seçimlerine değinerek, "Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin ifade ettiği gibi “Yerel yönetimlere düşen zillet lekesini kazıyarak çıkarmak Türk Devrine, Türkiye Yüzyılına, uyanan tarih ve milli şuura müstesna bir hizmet olacaktır" dedi.

Milletvekili Kaşlı, 2022 Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Teklifinin 3. Maddesi üzerine partisinin adına söz alarak, Meclis Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu. PKK'lı teröristlerin hain saldırısı sonucunda şehit düşen 12 askerimize rahmet ve ailelerine baş sağlığı dileyerek konuşmasına başlayan MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, şehitlerin kanının yerde kalmayacağını, katillerin kökünü kazıyana kadar mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

 

"Ülkemiz Artık Bütçenin Büyük Bölümünü Vatandaşının Refahına Ayırmaktadır"

Türkiye'nin konumu itibariyle eşsiz bir noktada olduğunu, kanlı savaşların bu topraklardan eksik olmadığını ifade eden Milletvekili Kaşlı, "Türk ve Türkiye Yüzyılı'nın ilk, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin yedinci bütçesinin sonuna yaklaşırken edindiğimiz tecrübeyle özellikle vurgulamak isterim ki: Önceki dönemlerdeki bütçelerinin büyük bir bölümünü savunma, güvenlik ve enerji  ithalatına ayıran ülkemiz artık bu alanlarda özellikle Cumhur İttifakı ile birlikte yakaladığı başarı ile bütçesinin büyük bölümünü vatandaşının refahına, ülkemizin kalkınması adına Akkuyu Nükleer Santrali, yerli otomobilimiz TOGG  gibi büyük yatırımlara ayırmaktadır. Ülkemizim 15 Temmuz 2016 yılında yaşadığı hain darbe girişimini kadim devlet geleneği ve Türk milletinin iradesi ile bertaraf ederken 16 Nisan 2017 referandumu ile Cumhuriyet tarihimizin en önemli siyasi reformuna imza atmış özellikle Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin ön almasıyla Cumhur İttifakı vücut bulmuş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hayata geçirilmiştir" dedi.

 

"Savunma Sanayi Ülke Sanayimizin Taşıyıcı Gücü Haline Gelmiştir"

Cumhur İttifakı ile birlikte Türkiye'nin çok daha güçlendiğini, tehdit ve tehlikelere karşı etkin politikalar üretebildiğini ifade eden Milletvekili Kaşlı, "Nitekim Mehmetçiğimizin yıllardır giremez dedikleri Gabar’da bugün günlük 35 bin varil petrol ve  Karadeniz de ise günlük 7 milyon metreküp doğalgaz üretilmektedir. Türkiye ortaya koyduğu bu irade ile savunma ve güvenlik alanında olduğu gibi enerji tedarikinde de yakın gelecekte bağımsız hale gelecek, inovasyon, teknoloji, yatırım, üretim, istihdam ve ihracat gibi tüm büyüme alanlarında daha da güçlenecektir. Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türk ve Türkiye Yüzyıl’ında stratejik ve siyasi atılımları tek tek gerçekleştirirken, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminden önce kurulan ve her birinin ortalama ömrü 1 yıl 3 ay olan 65 hükümetten sonra yakaladığımız güçlü istikrarın en önemli göstergesi ise Türk Savunma Sanayiinde atılan büyük adımlardır. Türk savunma sanayi ekosistemi son yıllarda yakaladığı nitelikli büyüme ile 2022 yılında cirosu 12 milyar doları aşarak bir rekor kırmış, dışa bağımlılığımız yüzde 80’ler seviyesinden yüzde 20’ye gerilemiş sektörde faaliyette olan yaklaşık 3 bin firma ve 80 binden fazla çalışanıyla savunma sanayi ülke sanayimizin taşıyıcı gücü haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.

 

"Türkiye, Bölgesinde Bir İhracat Üssü Haline Gelmiştir"

2023 yılında Türkiye'nin ihracat hedefine ulaştığını, 2024'te ise 11 milyar dolar hedef konulduğunu, dışa olan bağımlılığının yüzde 15 oranına düşürülmesinin amaçlandığını belirten Kaşlı, "Küresel pazarda İHA, SİHA gibi hava araçları, çok çeşitli kara araçları ve deniz platformları başta olmak üzere yaklaşık 230’u bulan ürün çeşidini 170 ülkeye ihraç eden Türkiye, bölgesinde bir ihracat üssü haline gelmiştir. Yurt içi ve yurt dışı operasyonlarda uluslararası alanda kabul görmüş ürünlerin ve muadillerinin üretiminin yanında tamamen bize özgün Türk mühendislerinin tasarımı olan ve oyun değiştiren ürünlerin geliştirilmesi ile Türkiye sınır güvenliğini tesis etmiş; 2016 yılında Suriye Afrin, El Bab ve Cerablus'da gerçekleştirdiğimiz Fırat Kalkanı Harekâtı, 2018 yılında Suriye Afrin ve Halep de gerçekleştirdiğimiz Zeytin Dalı Harekâtı, 2019 yılında Kuzey Irak bölgesinde gerçekleştirdiğimiz Pençe Serisi Harekatlar ve yine aynı yıl Suriye'de gerçekleştirdiğimiz Barış Pınarı Harekâtı, 2020 yılında Suriye'de gerçekleştirdiğimiz Bahar Kalkanı Harekatlarını başarıyla icra etmiştir. Diğer taraftan yerli ve milli mühimmatların üretilmesinin önemi Karabağ Zaferinde idrak edilmiştir" açıklamasını yaptı. Milletvekili Kaşlı, KAAN, Kızılelma, Tayfun, Altay Ana Muharebe Tankı ile Korhan, Barkan, TCG Anadolu, Akhisar, Koçhisar, Barbaros ile önemli başarılar yakalandığını söyledi. Öte yandan Cumhur İttifakı ile birlikte 46 yıldır kapalı olan Kapalı Maraş'ın açıldığını, Ayasofya'nın ibadete açıldığını belirten Kaşlı, bu gelişmelerin düşmanlarda korku yarattığını ifade etti.

 

"Cumhur İttifakı'nı İstikrarın Teminatı Yapacağız"

Seçimlere yönelik açıklamalarda da bulunan Kaşlı, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinden Cumhur İttifakı'nın büyük bir başarı ile çıktığını, şimdiki hedefin ise yerel seçimler olduğunu söyledi.

Cumhur İttifakı'nın süreceğini ifade eden Kaşlı, "Yine Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin ifade ettiği gibi “Yerel yönetimlere düşen zillet lekesini kazıyarak çıkarmak Türk Devrine, Türkiye Yüzyılına, uyanan tarih ve milli şuura müstesna bir hizmet olacaktır.' 31 Mart yerel seçimlerinde de milletine sevdalı Cumhur İttifakı ile istikrarımızı sürdürecek, inşallah daha nice zaferleri ve hizmetleri milletimizle buluşturacağız. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak tüm gayemiz, gayretimiz ve uğraşımız ile 'Önce Ülkem ve Milletim' diyen, siyasi ahlak ve erdemin simgesi Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin önderliğinde mücadelemizi sürdürecek, her türlü terörün ve siyasi krizlerin önüne geçecek, Cumhur İttifakı'nı istikrarın teminatı yapacağız" dedi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Alınamayan Yaşlı Adamdan Acı Haber GeldiÖnceki Haber

Haber Alınamayan Yaşlı Adamdan Acı Haber...

"Bu Hain Saldırıdan Medet Umanlar Ve İşbirlikçileri Amaçlarına Asla Ulaşamayacaklardır"Sonraki Haber

"Bu Hain Saldırıdan Medet Umanlar Ve İşb...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar