Kasapların Sucuk Ve Kıyma Mesaisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kasapların Sucuk Ve Kıyma Mesaisi
<p>Kurban Bayramı&#39;nın birinci g&uuml;n&uuml;nde kesimle uğraşan kasaplar, ikinci ve &uuml;&ccedil;&uuml;nc&uuml; g&uuml;n&uuml;nde kıyma ve sucuk i&ccedil;in mesai yaptı.</p>

Kurban etlerini uzun süre sağlıklı saklamak isteyen ve uzmanların önerilerini dinleyenler, genellikle kıyma ve sucuk yaptırmak için kasapların yolunu tuttu. Kasapların önünde yoğunluk yaşandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren aldıkları kurban etlerini kasaplara getiren vatandaşlar, sucuk ve kıyma kuyruğu oluşturdu. Sucuk ve sucuk içi için gerekli baharatları ve bağırsağı satan kasaplar da yoğun bir şekilde çalışıyor.

"Sucuk Yapımında Doğru Bilinen Yanlışlar"

Sucuk yapımında doğru bilinen yanlışlar olduğu belirten Kasaplar vatandaşları önemli konularda uyardı. Kasaplar “Vatandaşlar genelde yaz mevsiminde sucuk içini yoğurup bir gün bekletiyorlar. Bu uygulama kış mevsimi için geçerlidir. Yaz döneminde bir gün değil, bir saat bile bekletmemeleri gerekiyor. Yaz mevsiminde sucuk içi karıldığı zaman bağırsağa girmesi lazım ki ekşimesin. Bir de güneşte kurutmaya çalışıyorlar, bu yöntem de çok yanlış. Yaklaşık 4 gün boyunca sucuklar gece 2-3 saat dışarı asılır, daha sonra buzdolabına alınır, bir hafta burada durduktan sonra da buzdolabının dondurucu kısmına almaları lazım" uyarısında bulundu. Haber: Bayram Aksu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İl Protokolü BayramlaştıÖnceki Haber

İl Protokolü Bayramlaştı

Siyasi Partiler BayramlaştıSonraki Haber

Siyasi Partiler Bayramlaştı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar