Karaveli: Yeni Takım Kurmak Kolay Değil

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karaveli: Yeni Takım Kurmak Kolay Değil
TFF 2. Lig’in yeni takımlarından 68 Aksaray Belediyespor Teknik Direktörü Önder Karaveli, "Ben Aksaray Belediyespor’un başında olduğum sürece oynadığımız her maça iyi futbol oynamak için, her maçı da kazanmak için sahaya çıkacağız" dedi. 

 Kızılcahamam'da ikinci etap kamp çalışmalarına devam eden 68 Aksaray Belediyespor, yeni sezonda ligde iyi işler çıkarmayı hedefliyor. Takımın yeni sezonda başında olacak olan Teknik Direktör Önder Karaveli, önemli açıklamalarda bulunarak, yeni sezonda sadece kazanmak için sahaya çıkacak bir takım göreceklerini söyledi. 

"Lige Kadar 25 Kişilik Kadromuzda Gelenler ve Gidenler Olabilir" 

Teknik adam Karaveli, "Transferler yaparken futbolcunun oyunu da davranışları da bizim için önemlidir. Oyununda ve davranışlarında sorun olan oyuncularla yola devam etmeyeceğimizi oyunculara her zaman söylüyorum. Bu bağlamda lige kadar 25 kişilik kadromuzda gelenler ve gidenler olabilir. Çünkü Aksaray Belediyespor’da yeni bir takım oluşturuyoruz. Bu takımı oluştururken oyundan ve kazanmaktan vazgeçmeyen bir topluluk oluşturmak için çabalıyoruz” dedi. 

"Rakibin Durumu Bizi İlgilendirmeyecek İşimize Bakacağız" 

Rakibe değil en çok kendilerine bakacaklarını belirten Karaveli, "Çok güzel işler yapmak istiyoruz. Taraftarımız takımın oynadığı oyunla, mücadeleyle memnun olacaktır. Aksaray Belediyespor olarak kazanmaktan başka düşüncemiz olacak. Rakibin durumu pozisyonu bizi çok ilgilendirmeyecek biz işimize bakacağız" ifadelerini kullandı. 

"Yeni Takım Kurmak Kolay Değil" 

İlk etapta 12 gün 12 çift antrenman yaptıklarını söyleyen Karaveli, "Bu antrenmanlar kuvvet, dayanıklılık antrenmanı yaptık. Bunun yanında taktik ve teknik çalışmaları da yaptık. Aksaray Belediyespor yeniden kuruluyor. Yeniden yapılanıyor. Geçen yıl şampiyonluk yaşayan takımdan şu anda bizimle birlikte bir oyuncu var. Bugün için Aksaray Belediyespor‘da geçen sene şampiyon olan kadrodan hiçbir oyuncu bizimle birlikte değil, yeni takım kurmak da çok kolay değil, Aksaray Belediyespor ikinci ligdeki ilk sezonunda sıfırdan kuruluyor diyebiliriz” ifadelerini kullandı. 

 "Uygun Oyuncuları Almaya Çalışıyoruz" 

Kulübün bütçesini en doğru şekilde kullanmaya çalıştıklarını belirten Karaveli, "Rakiplerimiz şu açıdan bizi zorluyorlar. Kağıt üzerinde bu ligin bilinen en iyi oyuncuları, talep gören iyi oyuncuları sağladıkları ekonomik koşullar nedeniyle öncelikli şekilde o takımlar alıyorlar. Oyun ve sporcu ahlakını saha içerisinde en yüksek seviyede gösterecek bir topluluk oluşturacağız demiştim. Ona en uygun oyuncuları biz de birer, ikişer almaya çalışıyoruz" değerlendirmesini yaptı. 

"İlk Etabın Sonunda Üç Oyuncuyla Yollarımızı Ayırdık" 

Transferlerin sürdüğünü söyleyen Karaveli, "68 Aksaray Belediyespor‘un kimliğini doğru temsil edebilecek durumda ise sporcular onlar bizimle birlikte olacaklar. Bu bağlamda da ilk etabın sonunda üç oyuncuyla yollarımızı ayırdık. İkinci etabın sonunda ya da ikinci etap devam ederken de bu tip ayrılıklar olabilir. Sonunu beklemeden de olabilir. Oyuncu transfer etmemiz gereken bazı bölgelerimiz var. Onlar içinde dikkatli, sabırlı en doğru kararları vermeye çalışıyoruz. Bu takımda ilk 11, ilk 18 diye herhangi bir oyuncu kadrosu yapılanması söyleyemem. Takıma kattığımız her oyuncunun bir değer teşkil etmesi gerekiyor. Çünkü bu lig 11 tane oyuncuyla bitmiyor. 25 kişilik bir kadromuz olacak" dedi.

 "Her Maça Kazanmak İçin Çıkacağız" 

İç ya da dış fark etmez her maçta elinden gelenin en iyisini yapacaklarını söyleyen Karaveli, takım yaşı olarak diğer takımlara göre daha düşük yaşta çıkacaklarını vurgularken, "Takımın ilk devrinin sonunda erken tatile gitmesi gerçekten harika bir şey, oyuncular için de bir şans. Ben Aksaray Belediyespor‘a imza atarken bir şey söylemiştim. Hatırlarsanız ben gerçekten de rakiplerin adına hiç bakmıyorum. Kiminle oynayacağımıza hiç bakmıyorum. Müsabakanın içeride dışarıda da olmasına bakmıyorum. Ben Aksaray Belediyespor‘un başında olduğum sürece oynadığımız her maça iyi futbol oynamak için, her maçı da kazanmak için sahaya çıkacağız. Başka da bir hedefimiz olmayacak. Bunu becerebilir miyiz, beceremez miyiz bunu bilmiyorum. Maçları kazanmak sadece bize bağlı bir şey değil, rakibin adını ve sıralamasına bakmaksızın, bütçesine bakmaksızın, transferlerine bakmaksızın her maçı kazanmak için sahaya çıkacağız.  Biz vazgeçmeyen bir oyuncu topluluğu oluşturmaya çalışıyoruz" dedi. 

İlk Hazırlık Maçımız Keçiörengücü ile Olacak 

Çalışmalarını sürdüren 68 Aksaray Belediyespor, Kızılcahamam kampındaki ilk hazırlık maçına 2 Ağustos Çarşamba 16.00'da TFF 1. Lig ekiplerinden Keçiörengücü ile çıkacak. Haber: Sedef Nazlı

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Narkotik Köpeği Yaman, Çocukların Gözdesi OlduÖnceki Haber

Narkotik Köpeği Yaman, Çocukların Gözdes...

O Belediye Başkanı 2024'te Aday Olmayacağını AçıkladıSonraki Haber

O Belediye Başkanı 2024'te Aday Olmayaca...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar