KAÇAK KUYU VE VAHŞİ SULAMA İLE MÜCADELE EDİLMELİ 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KAÇAK KUYU VE VAHŞİ SULAMA İLE MÜCADELE EDİLMELİ 
Aksaray İl Jandarma Komutanlığı tarafından kaçak kuyu ve vahşi sulamaya karşı yapılan operasyonlar devam ederken, bir yandan da vatandaşlar göllerden izinsiz sulama yapıp kaçak kuyu açmayı sürdürüyor. 

Aksaray'da yapılan araştırmalarda başta Eskil ve Sultanhanı bölgesi olmak üzere tarımsal üretimin olmazsa olmazı olan yeraltı su seviyesinin düştüğü tespit edilirken, yetkililer de buna bir çözüm bulunması konusunda çalışmalar yapılması gerektiğini söylüyor.  

Son 20 sene içerisinde Aksaray’daki yeraltı su kaynaklarını 22 metreden 60 metreye kadar düştüğü ifade edilirken, bu durumun su kaynakları için tehlike oluşturduğu uyarısında bulunuldu.  

Önümüzdeki 5 Yıl, Aksaray Büyük Sorunlar Yaşayacak 

Yeraltı su seviyesinin bu hızla azalması durumunda söz konusu bölgelerde büyük obrukların oluşacağına dikkat çeken yetkililer, tarımsal sulama konusunda zaten zorluk yaşayan Aksaray'ın önümüzdeki 5 yıl içerisinde suya erişimi konusunda çok büyük sıkıntılar yaşayacağını ifade etti. 

Kaçak Kuyuyla Mücadele Sürüyor Ama Yetersiz Kalınıyor 

Öte yandan Aksaray bölgesinde binin üzerinde ruhsatsız ve kaçak kuyu bulunduğuna ve sayıların her geçen gün arttığına dikkat çeken araştırmacılar, İç Anadolu'nun en az yağış alan bölgesi Aksaray'da yeraltı su kaynaklarının tükenme  noktasına geldiğini, yeterince yağış alamayan bölgede tarımla uğraşan çiftçilerin kaçak kuyu sayısında artış gözlemlendiğini söyleyerek, bölgede kaçak kuyuyla mücadele konusunda yetersiz kalındığını belirtti.

Aksaray’da Büyük Obruklar Görebiliriz 

Zaman zaman jandarmanın yapmış olduğu operasyonlarla birkaç kaçak kuyu kapatılırken, buna rağmen hızla yenileri açılıyor. Aksaray yeraltı su kaynaklarının tükenme noktasına geldiğini söyleyen araştırmacılar, “Konya bölgesindeki oluşan obruklar kısa bir süre içerisinde Aksaray'da da sıklıkla görülmeye başlandı ve bu obrukların giderek farklı noktalarda daha büyüklerini ilerleyen zamanlarda görebiliriz” uyarısında bulundu. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AKSU VE KAR AİLESİNİN MUTLU GÜNÜÖnceki Haber

AKSU VE KAR AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

İŞ İÇİN ALDIĞI ARAÇ BORCU BİTMEDEN KÜLE DÖNDÜ! Sonraki Haber

İŞ İÇİN ALDIĞI ARAÇ BORCU BİTMEDEN KÜLE...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar