İşte Aksaray’ın Milletvekili Adayları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İşte Aksaray’ın Milletvekili Adayları
14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçim öncesi Aksaray'da Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti kendi logo ve listeleri ile seçime girerken, Millet İttifakı, Meclis çoğunluğunu sağlama amacıyla daha fazla vekil çıkarabileceklerini düşündükleri fermuar sistemi ile seçime gidiyor. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere sayılı günler kala, siyasi partiler milletvekili adaylığı kesin listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti.

 MHP, geçtiğimiz hafta vekil listesini açıklarken, AK Parti ve Millet İttifakı'nın paydaşları CHP ve İYİ Parti, YSK'ya vekil listelerini teslim etti. Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilen kesin milletvekilliği listelerine göre, 2 dönemdir AK Parti'den vekillik yapan ve yeni dönemde de aday adaylığını ilan eden Cengiz Aydoğdu, AK Parti il başkanlığı görevinden istifa eden Hüseyin Altınsoy, geçmiş dönem Kadın Kolları Başkanlığı yapan Diş Hekimi Sevinç Kasal ve AK Parti Merkez İlçe başkanıyken olaylı kongre sonucu partisini mahkemeye vererek istifa eden Avukat Sinan Özkan, Aksaray'da AK Parti listelerinde yer alırken, Millet İttifakı'nın fermuar sistemiyle oluşturacağı liste de sonunda belli oldu. 

İlk Sırada İYİ Parti, İkinci Sırada CHP'li Aday Yer Aldı

Aksaray kamuoyunun merakla beklediği Millet İttifakı listeleri kesinleşti. Millet İttifakı'nın listesinde, MHP 25. Dönem Milletvekili Turan Yaldır, Aksaray'da ilk sırada aday gösterilirken, ikinci sırada CHP İl Başkanlığı'ndan milletvekili adaylığı için istifa eden Ali Abbas Ertürk yer aldı. Ardından üçüncü sırada Eczacı Naciye Akkuş Türk, dördüncü sırada ise İş İnsanı Gürsel Keskin aday gösterildi. 

Aday adaylığı için yaklaşık olarak 1 ay önce İYİ Parti'ye davet edilen Turan Yaldır, Genel Başkan Meral Akşener'in MHP Genel Başkanlığı için imza toplayan isimler arasında yer alırken, İYİ Parti'nin Aksaray teşkilatlanmasında da büyük desteği bulunuyordu. 

İYİ Partili Ayhan Erel ve AK Partili İlknur İnceöz Liste Dışı Kaldı

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve mevcut Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, liste dışı kalırken, AK Parti'de 5 dönem vekillik yapan, yeni dönemde ise İstanbul'dan vekillik yapmak için aday adaylığını ilan eden İlknur İnceöz de AK Parti listesinde kendisine yer bulamadı. Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ak Parti'den Aday Gösterilmeyen Yılmaz İlhan, Seçime Bağımsız Olarak GirecekÖnceki Haber

Ak Parti'den Aday Gösterilmeyen Yılmaz İ...

Şanlıurfa Dünyanın Önemli Bir Turizm Destinasyonu Olabilme Kapasitesine SahipSonraki Haber

Şanlıurfa Dünyanın Önemli Bir Turizm Des...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar