İşsizlik Gençlerimizi Kumar ve Madde Bağımlısı Yapıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İşsizlik Gençlerimizi Kumar ve Madde Bağımlısı Yapıyor
İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, Meclis’te yaptığı konuşmada, “Gençlerimizin kumar ve uyuşturucu batağına sürüklenmesinin önlenmesi için acil önlemler alınmalı” ifadelerini kullandı. 

 İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Saadet Partisi’nin grup önerisi üzerine yaptığı konuşmada, ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan gençlerin kumar ve uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekti. Milletvekili Yaldır, bu bağımlılıkların sadece bireysel bir sorun olmanın ötesinde, toplumun sosyal yapısını tehdit eden büyük bir kriz haline dönüştüğünü belirtti.

“İşsizlik, Bağımlılığın En Temel Sebebi!”

Gençlerin batağa sürüklenmesinin en önemli sebeplerinden birinin işsizlik olduğunu belirten Yaldır, işsizliğin, gençlerin hem ekonomik hem de psikolojik açıdan derin yaralar almasına neden olduğunu ifade ederek, “Gelecek kaygısı, ekonomik sıkıntılar ve umutsuzluk içinde çareyi kolay yoldan para kazanma umuduyla kumarda, sahte bir rahatlama arayışını da uyuşturucuda arıyorlar. Bu durum, gençlerimizin hayallerini ve umutlarını her geçen gün daha da karartmaktadır” dedi.

“Uyuşturucu ve Kumar İlişkisi Gittikçe Derinleşiyor” 

Uyuşturucudan elde edilen kara paranın kumar yoluyla aklandığını ifade eden Yaldır, gençlerin bu girift ilişkiden dolayı daha da dibe vurduğunu, suç örgütlerinin de gençlerin çaresizliğinden faydalandığını vurgulayarak, “Bu karanlık döngü sadece gençlerimizi değil, ailelerini ve çevrelerini de etkileyerek geniş bir etki alanı yaratıyor. Gençlerimiz organize suç örgütlerinin tuzağına düşüyor” açıklamasında bulundu.

“Hükümetin Gençlere Yönelik Politikaları Yetersiz!”

Hükümetin gerekli denetimleri yapmadığını ve gençlere iş, eğitim ve sosyal destek sunmada aciz kaldığını belirten Yaldır, “Eğer gençlerimize istihdam olanakları sağlanmazsa, onları bu çıkmazdan kurtarmak imkânsız hale gelecektir” dedi.

“Çözüm: Eğitim, İstihdam ve Sosyal Destek” 

Konuşmasında eğitimin kalitesinin artırılması, staj ve iş imkanlarının çoğaltılması gerektiğini vurgulayan Yaldır, gençlerin kendilerini geliştirebilecekleri alanlara yönlendirilmesinin önemine değinerek, “Gençlerimiz geleceğimizdir; onları kumar ve uyuşturucu bataklığına terk etmek, toplum olarak hepimizin geleceğini tehlikeye atmaktır. Hep birlikte gençlerimizin umutlarını yeşertmek ve geleceğimizi kurtarmak için el birliğiyle çalışmalıyız” sözlerine yer verdi. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray 1989 SK, Rakibe Set Mutluluğu Bile Yaşatmadı: 3-0Önceki Haber

Aksaray 1989 SK, Rakibe Set Mutluluğu Bi...

DEPLASMANDA İLK YARIDA GOL SESSİZLİĞİ | MENEMEN FK 0-0 AKSARAYSPOR Sonraki Haber

DEPLASMANDA İLK YARIDA GOL SESSİZLİĞİ |...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar