sabancı

IPARD Aksaraylı Çiftçilere 842 Milyon Liralık Hibe Verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
IPARD Aksaraylı Çiftçilere 842 Milyon Liralık Hibe Verdi
Tarım Ve Orman Bakanlığı bünyesinde üretici ve çiftçilere tarafından hazırlanan IPARD III Programı Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı, özel bir otelde gerçekleştirildi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü-IPARD Yönetim Otoritesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde yapılan IPARD III Programı Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı'nda 2023-2029 tarihleri arasında verilecek olan IPARD destekleri konusunda bilgilendirme ve sunum yapıldı. Toplantıya STK başkanları ve çok sayıda çiftçi ile üretici katılım gösterdi.

IPARD III Programı Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Aksaray Tarım Ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, Türkiye'de tarımsal üretim açısından Aksaray’ın 12. sırada olduğunu belirterek, "Aksaray’ın tamamına hizmet veriyoruz. İlimizde 799 bin hektar arazinin 466 bin dekarı tarım arazisidir. Bu arazilerin tamamını ekiyoruz. Toplam mera alanımız ise 188 hektardır. Aksaray bitkisel üretimde resmi TÜİK rakamlarına göre 5 milyon 572 bin tonluk üretimle 2022 yılında Türkiye 3. oldu. Toplam ekilen alan büyüklüğünde Türkiye’de 12.’yiz ve 2022 yılında tarımsal üretimde 3. sıradayız. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan nüfus oranımız ise yüzde 80’dir" açıklamasında bulundu. 

Türkiye'de Üretim Konusunda İlk 10'da Yer Alan 11 Ürünümüz Var

İç Anadolu’da hastalıktan ari işletme sıralamasında Aksaray'ın ilk sırada, Türkiye genelinde 124 işletmeyle 3. sırada yer aldığını hatırlatan Saklav, "Türkiye’de üretim konusunda ilk 10’da yer alan 11 ürünümüz var. Yonca ve iğde üretiminde geçtiğimiz yıl birinci olduk. Aksaray, çerezlik ayçekirdeği üretiminde 2., çavdar üretiminde 3., arpa, sarımsak, şekerpancarı ve çerezlik kabak çekirdeği üretiminde 4., patateste ve silajlık mısır üretiminde 7. ve tanelik mısır üretiminde ise 10. sırada yer alıyor. Bunlar Resmi TÜİK rakamlarıdır. Tarım alanında su sıkıntımıza rağmen büyük başarı elde ettik. Hayvancılık alanında Aksaray oldukça önemli bir yere sahip ve 385 bin büyükbaş hayvan sayımızla Türkiye’de 12., 1 milyon 65 bin küçükbaş sayımızla da 17. sıradayız” ifadelerini kullandı.

Bugüne Kadar Ödenen Hibe Tutarı 842 Milyon Liradır

Tarım ve hayvancılık konusunda Aksaray'ı çok önemsediklerini ve ciddi destekler verdiklerini belirten Tarım ve Kırsal Destekleme Kurulu Aksaray Koordinatörü Salih Kargı, "Tarım hayvancılık başta olmak üzere 16 sektöre destek veriyoruz. Destek oranlarımız yüzde 50 ile 70 arasında değişmektedir. Bütün yatırımlarımız KDV ve ÖTV’den muaftır. IPARD programları kapsamında 809 yatırımcı ile sözleşme imzaladık. Bugüne kadar 485 milyon liralık yatırım yaptık ve ödenen hibe tutarı ise 842 milyon liradır" dedi. Toplantıda yapılan konuşmalar sonrasında, Aksaray'ın tarımsal potansiyeli, kırsal kalkınma yatırımları, vizyon projeler ve destekler konusunda bilgilendirme sunumları yapıldı.

Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Farka Giderken Berabere KaldıÖnceki Haber

Farka Giderken Berabere Kaldı

Jandarma Sondaj Hırsızlarını Kıskıvrak YakaladıSonraki Haber

Jandarma Sondaj Hırsızlarını Kıskıvrak Y...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar