İkinci El Araç Satışında Yeni Dönem Başlıyor 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İkinci El Araç Satışında Yeni Dönem Başlıyor 
Aksaray dâhil 81 ili kapsayan ikinci el araç satışında yeni düzenlemeye gidildi. Artık kişiler ve firmalar, ikinci el araç satamayacak. 

 Otomobil piyasasında iyileştirmelere yol açması beklenen yeni düzenleme, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Buna göre; Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik, Bilgi Sistemi ve Ödeme Sistemi’nin kurulması, işletilmesi ve ikinci el motorlu kara taşıtı satışında ödeme sisteminin gerçek ve tüzel kişiler tarafından kullanılması ile ekspertiz raporlarının düzenlenmesine ilişkin usul ve esasları, motorlu kara taşıtı ihale, ilan ve ön değerlemesine ilişkin ilke, kural ve yükümlülükleri, toplu işyeri ve taşıt pazarlarında aranan şartları ve Bakanlık, yetkili idare ve diğer ilgili kurum ve kuruluşların motorlu kara taşıtı ticaretine ilişkin görev, yetki ve sorumluluklarını kapsıyor.

İlan Vermek İçin Yetki Belgesi Gerekecek

İkinci el araç satışı için işletmelerin ilan verirken uyması gereken kurallar bulunuyor. Artık ilan vermek için işletmelerin yetki belgesine sahip olması gerekiyor. Üçüncü kişileri yanıltıcı bilgi ve belgelere yer verilemeyeceği gibi, taşıt satıldığı anda ilanı kaldırmak gerekecek. Satış siteleri de yeni düzenlemeyle beraber artık ilan verenlerin bilgilerini kontrol edecek. İşletmelerin üyeliğinin veya kaydının yapılmasından ve yenilenmesinden önce Bilgi Sistemi üzerinden yetki belgesi kontrolü yapmak ve yetki belgesine sahip olmayan işletmelerin üyeliğine veya kaydına izin vermemek, satış yapılan şirketin görevleri arasında yer alacak. İlan verecek olan şahısların kişisel bilgilerinin doğruluğu periyodik olarak kontrol edilirken, aynı zamanda ilanlara ilişkin müşteri hizmetleriyle iletişim imkânı sunma şartı da koşulacak. Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Meclis, Yeni Dönemde Milyonları İlgilendiren 8 Reformu GörüşecekÖnceki Haber

Meclis, Yeni Dönemde Milyonları İlgilend...

Başkanı Yiğit’ten 225 Kiloluk Balık Tutma RekoruSonraki Haber

Başkanı Yiğit’ten 225 Kiloluk Balık Tutm...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar