IHLARA VADİSİ'NDE KARBON NÖTRLÜĞÜ İÇİN ÇEVRE TEMİZLİĞİ YAPTILAR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
IHLARA VADİSİ'NDE KARBON NÖTRLÜĞÜ İÇİN ÇEVRE TEMİZLİĞİ YAPTILAR
Aksaray Belediyesi’nin sunduğu katkıyla birlikte Aksaray Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü, “Karbon Nötrlüğü” etkinliği gerçekleştirdi. Yapılan etkinlikle birlikte Türkiye dahil olmak üzere 7 ülkeden 41 üniversite öğrencisi, Erasmus+ Gençlik Değişimleri projesi kapsamında Aksaray’a geldi.  

Aksaray Belediyesi katkısıyla Aksaray Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından “Karbon Nötrlüğü” etkinliği düzenlendi. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, katılımcı öğrencileri Aksaray Belediyesi toplantı salonunda ağırlarken, sıfır atık hedefi doğrultusunda yürütülen projeler, atıkların toplanması ve ayrıştırılmasına ilişkin çalışmalar konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Çevre Temizliği Etkinliği Gerçekleştirildi 

Yeşil girişimciliğin teşvik edilmesi ve sürdürülebilir şehirler programı dahilinde Belisırma Bölgesi'nden Ihlara Vadisi’ne inen katılımcı öğrenciler, önlük ve eldiven giyerek çöp poşetleriyle temizlik yaptılar. Aksaray Belediyesi ve Aksaray Üniversitesi’nin katkılarıyla şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfeden öğrenciler, Ihlara Vadisi’ne hayran kaldı. 

“Vadi Çok Güzel, Buradaki Dağlar Harika Görünüyor” 

Projeye katılarak karbon ayak izi ve karbon emisyonunu azaltmanın yolları üzerine eğitim aldıklarını söyleyen Letonyalı öğrenci Andrejs Milovanos, vadiyi temizlemek için geldiklerini ancak fazla çöp bulamadıklarını belirterek “Burada Erasmus projesi için bulunuyoruz. Vadi çok güzel, buradaki dağlar harika görünüyor” dedi.

“Burada Beklediğimizden Daha Az Çöp Bulduk” 

Aksaray Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 2. Sınıf öğrencisi İlayda Demir ise “Aksaray Üniversitesi Erasmus komitesi olarak, 7 farklı ülkeden 41 katılımcıyla Karbon Nötrlüğü hakkında bir proje yürütüyoruz. Burada beklediğimizden daha az çöp bulduk. Çevre temizliği konusunda gerekli önlemler alınmış ve vadi içi tertemiz” sözlerini kullandı. 

“Aksaray ve Ihlara Vadisi Çok Güzel ve Temiz” 

İtalya’dan gelen katılımcı öğrenci Giuditta Oghomwen ise konuşmasında, “Aksaray ve Ihlara Vadisi çok güzel ve temiz” derken, Aksaray Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğünde görevli Muammer Fuat Aslan ise “Ihlara Vadisi’ni beklediğimizden daha temiz ve düzenli bulduk. Katılımcı öğrencilerimiz bu temizliği çok rahatlıkla fark ettiler” ifadelerini kullandı. Ardından projeye katılan öğrenciler, Ihlara Cam Teras'tan Ihlara Vadisi'ni izlemenin keyfini yaşadı ve hatıra fotoğrafıyla birlikte etkinlik son buldu. Haber Bülteni 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“SARAYIN GÜNLÜK GİDERİ 26 MİLYON TL, EMEKLİ 12 BİN, 20 MİLYON ASGARİ ÜCRETLİ 17 BİN LİRAYA MAHKUM”Önceki Haber

“SARAYIN GÜNLÜK GİDERİ 26 MİLYON TL, EME...

İŞTE NAZİLLİ BELEDİYESPOR KARŞISINDA İLK 11’İMİZ Sonraki Haber

İŞTE NAZİLLİ BELEDİYESPOR KARŞISINDA İLK...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar