sabancı

"Hukuk, Devleti Ayakta Tutan Ana Kolondur, Bu Kolonu Kesip Devletimizi Çökertmeyin"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Hukuk, Devleti Ayakta Tutan Ana Kolondur, Bu Kolonu Kesip Devletimizi Çökertmeyin"
CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ali Abbas Ertürk, CHP Genel Merkezi'nde açıklamada bulunarak, Can Atalay için hükümete çağrı yaptı ve "Hukuk, devleti ayakta tutan ana kolondur. Bu kolonu kesip devletimizi çökertmeyin" dedi.

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ali Abbas Ertürk, CHP Genel Merkezinde açıklamalarda bulunarak, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay için hükümete çağrı yaptı. Can Atalay'ın tutukluluğuna karşı Anayasa Mahkemesi, ikinci kez hak ihlali kararı verirken, Yargıtay 3. Ceza Dairesi verilen kararı bir kez daha tanımadı.

 

"Devlet Büyük Bir Kriz ile Boğuşmaktadır"

CHP PM Üyesi Ali Abbas Ertürk, bu konuda açıklamada bulunarak, "Ülkemizde garip olaylar yaşanmaya devam ediyor. Yargıtay'ın dün verdiği karar çok açık bir şekilde bir yargı krizi olmaktan çok, demokrasi sorunu olmaktan öte, bir devlet krizine dönüşmüştür. Devlet büyük bir kriz ile boğuşmaktadır. Alt mahkeme üst mahkemeyi tanımıyor. Bir futbol maçından sonra hükümet bir algı operasyonu gibi yaygara koparmaya devam ediyor. Ama biz açıkça şunu söylüyoruz ki Yargıtay'ın kararı bir darbe girişimidir ve buna karşı toplumdaki herkesin bir reaksiyon vermesini bekliyoruz. Anayasa Mahkemesinin kararından hoşlanmayabilirsiniz. Bu karar sizi memnun etmeyebilir ama sade bir vatandaştan Cumhurbaşkanına kadar, herkes bu kararı tanımak ve buna uymak zorundadır" dedi.

 

"Bu Karara Sessiz Kalarak Devletimizin Ana Kolonunu Kesiyorsunuz"

Can Atalay'a yapılan adaletsizlik karşısında sessiz kalınmasının büyük bir yanlış olduğunu ifade eden Ertürk, "Anayasa Mahkemesinin ışıkları yanıyor' tweetinden yola çıkarak bir darbe senaryosu yazan hükümet ve ona yakın yazar çizer kalemler, bu olay karşısında maalesef sessizliğe gömülmüştür. Bu karara karşı sessiz kalanlara, bu karar karşısında teslim olanlara şunu hatırlatmak isteriz ki adalet ve hukuk bir devletin ana kolonudur, bu karara sessiz kalarak devletimizin ana kolonunu kesiyorsunuz. Son olarak Sayın Cumhurbaşkanına seslenmek isterim; Bugün oturduğumuz koltuklara güvenip, hiç sarsılmayacak zannettiğiniz güçlerinize güvenip, bu ülkede açıkça yargı ihlali yapıyorsunuz. Anayasa için diyorsunuz, anayasayı çiğneyecek talimatlar veriyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanı, atalarımızın güzel bir sözü var 'Keser döner sap döner bir gün hesap döner' ve bu yaptığınızın bedelini Türk yargısına vermek zorunda kalırsınız. Bugün oturduğunuz koltuklara güvenmeyin. Size o koltukları veren milletimiz, günü geldiğinde de altınızdan o koltukları çekip almasını bilir. Bir an önce yaptığınız yanlıştan dönün ve halkın seçtiği Milletvekili Can Atalay'ın Anayasa Mahkemesi kararını uygulayarak Mecliste parlamentoda görevlerini yapması önündeki engelleri kaldıralım" açıklamasında bulundu. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Tüm İhtiyaçlara Cevap VerecekÖnceki Haber

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Tüm İhtiyaç...

"Zam Alsak da Almasak da Perişanız, Eskiden Zamlar 5-10 Lira Gelirdi Şimdi 50 Lira 50 Lira Geliyor"Sonraki Haber

"Zam Alsak da Almasak da Perişanız, Eski...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar