Hem Alkollü Hem Ehliyetsiz! Yaptıkları Savunma İse Pes Dedirtti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray’da "dur" ihtarına uymayıp polisi peşine takan iki arkadaşın, polis tarafından yakalanmalarının ardından alkollü oldukları tespit edildi. Basın mensuplarından rahatsız olan sürücünün arkadaşı, "Çekme" dedi ama sonrasında "İstediğin kadar çek" deyip poz verdi.

Olay gece yarısı Küçük Bölcek Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, rutin devriye atan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, 68 EA 181 plakalı otomobilden şüphelenerek "dur" ihtarında bulundu. Fren yerine gaza basıp polisin "dur" ihtarına uymayan sürücü, hızla kaçmaya başladı. Sürücünün kaçması üzerine polis ekipleri de aracın peşine düştü.

 

Yakalanacaklarını Anlayınca Aracı Bırakıp Kaçmaya Çalıştılar

Sürücünün kaçış istikameti abluka altına alınırken, peşine polis ekiplerini takan araç, trafik kurallarını da ihlal ederek trafik güvenliğini hiçe saydı. Yarım saat süren kovalamaca sonucu Büyük Bölcek Mahallesi’nde polis ekipleri tarafından sıkıştırılan sürücü ve arkadaşı, araçla kaçamayacağını anlayınca bu kez aracı bırakıp yaya olarak kaçmaya başladı.

Bekçi ve polislerin yaya olarak yaptığı takip sonucu 2 arkadaş, kaçamadan kıskıvrak yakalandı. Ters kelepçe yapılarak gözaltına alınan araç sürücüsü Okan Ö. (24) ve araçta yolcu olarak bulunan arkadaşı Burak C. (19) polis otosuna bindirildi.

 

"Fazla İçmedik" Dedi Ama Alkol Muayenesinde Gerçek Ortaya Çıktı

Polis otosunda kimlik kontrolünden geçirilen araç sürücüsü Okan Ö. basın mensuplarının “Neden kaçtın?” sorusuna, “Ehliyetsiz olduğum için kaçtım” yanıtını verirken, polis memuruna da "Fazla içmedik abi" diyerek savunma yaptı. Alkol muayenesi yapılan şahıs, 1,00 promil alkollü çıktı.

 

Polisten Kaçtılar Hıncını Basın Mensuplarından Almak İstediler

Kendisini görüntüleyen kameradan rahatsız olan arkadaşı Burak C. ise basın mensuplarını tehdit ederek önce “Çekme” dedi, sonra da, “Çek, çek, istediğin kadar çek. Sana ne? Anam mısın babam mısın oğlum? Çek lan şu telefonu” diyerek tepki gösterdi. Ters kelepçeyle gözaltına alınan şahıslar, sorgulanmak üzere Aksaray Polis Merkezi Amirliği’ne götürüldü.

 

29 Bin 959 TL Para Cezası Kesildi

Tüm emniyeti peşine takan ve kovalamaca esnasında tüm trafik kurallarını alt üst eden sürücüye ceza üstüne ceza yağdı. Tehlikeli şerit değiştirmekten 4 bin 64 TL, yönetmelik dışı araç kullanmaktan 436 TL, dur ihtarına uymamaktan 951 TL, ters yönde araç kullanmaktan 4 bin 64 TL, ehliyetsiz araç kullanmaktan 8 bin 190 TL, alkollü araç kullanmaktan 4 bin 64 TL, makas atarak trafiği tehlikeye atmaktan 4 bin 64 TL ve diğer ilgili trafik maddelerinden 4 bin 126 TL olmak üzere toplam 29 bin 959 TL para cezası kesildi. Yakalanan araç ise trafikten men edilerek olay yerine çağırılan çekici ile yediemin otoparkına çektirildi. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MHP'Lİ Yenikent Belediye Başkanı Dinç, İyi Parti'nin Adayı Okur Lehine Adaylıktan ÇekildiÖnceki Haber

MHP'Lİ Yenikent Belediye Başkanı Dinç, İ...

JASAT'tan Kaçış YokSonraki Haber

JASAT'tan Kaçış Yok

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar