Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda güvenliği ve halk sağlığını koruma amacıyla denetim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Üretimden ihracat süreçlerine kadar birçok aşamada denetleme çalışmaları yapılırken, vatandaşın güvenli ve kaliteyi gıdaya erişebilmesi amaçlanıyor.
Paketleme tesisleri ve perakende satış noktalarının düzenli olarak denetlendiğini ifade eden yetkililer, ürünlerin üretimden tüketime kadar geçen her adımda kalite standartlarına uygun olup olmadığına bakıldığını söyledi. Gıda hijyeni, ürünlerin izlenebilirliği, uygunluk belgeleri gibi kıstaslara dikkat edilirken hem iç hem de dış pazara yönelik pazarlanan ürünlerin belli standartları korumasına önem veriliyor.
Sağlıklı ve Güvenli Gıda İçin Denetimler Sürüyor
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, halkın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için denetimlerin sıklığını artırdıklarını ifade ederken, herhangi bir olumsuz anında konu hakkında yasal işlem uygulanarak gerekli önlemlerin ivedilikle alındığını söyledi. Üreticilere yönelik eğitim programları ve bilgilendirme çalışmaları da denetimlerle eş zamanlı olarak devam ediyor. Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, gıda denetimlerinin yalnızca halk sağlığı için değil, aynı zamanda Aksaray’ın tarımsal üretim kapasitesinin sürdürülebilirliği için de önemli olduğunun altını çizerek, denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini söyledi. Haber: Yakup Türk
Yorum Yazın