sabancı

Ertürk: 14 Mayıs Gecesinden Daha Önemlisi 15 Mayıs Sabahı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ertürk: 14 Mayıs Gecesinden Daha Önemlisi 15 Mayıs Sabahı
Millet İttifakı milletvekili adayları ve parti temsilcileri, İYİ Parti İl Binası'nda bir araya geldi. 14 Mayıs seçimleri için ittifak partileri, birlik ve beraberlik mesajı verirken, Aksaray'dan Millet İttifakı adayı gösterilen Ali Abbas Ertürk, Altılı Masa'nın herhangi bir partisine gittiğinde kendisini evinde gibi hissettiğini söyleyerek, bu kenetlenmenin vatan aşkından kaynaklandığının altını çizdi. Ertürk, 14 Mayıs'tan daha önemli olan tarihin 15 Mayıs sabahı olduğuna dikkat çekti. 

 Aksaray'da Millet İttifakı, birliktelik tablosu çizmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde CHP'ye yapılan ziyaretin ardından bugün de İYİ Parti İl Binası'nda bir buluşma gerçekleştirildi. Buluşmada ittifak temsilcileri ve Millet İttifakı milletvekili adayları da yer aldı. 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” sözüne atıf yapan Milletvekili adayı Ertürk, “Bugün bizi bir araya getiren temel yaklaşım işte bu sözdür” diyerek, birlikteliğin devam edeceğini vurguladı. 

"14 Mayıs Gecesinden Daha Önemlisi 15 Mayıs Sabahıdır"

14 Mayıs gecesi, ittifakın birlikteliğinin zaferle taçlanacağını söyleyen Ertürk, "Ancak 14 Mayıs gecesinden daha önemlisi 15 Mayıs sabahıdır. Bir düşünün, sıkıntılardan kurtulmuşuz, demokrasimizi büyük bir tehditten kurtarmışız, hukuksuzluğu, adaletsizliği, haksızlığı, arsızlığı sandığa gömmüşüz ve bizden sonraki nesillere dönüp ‘Biz sizin için bu vatanı sandıkta kurtardık’ demişiz. Bunu yaşamanın vicdani rahatlığı, bunu yaşatmanın vermiş olduğu onur, milletvekilliği makamından, bakanlık makamından, cumhurbaşkanlığı makamından çok daha büyük, çok daha anlamlıdır" dedi.

"Sen Yenikent'teki Hemşerilerinden Duyduğun Sözleri Nasıl Sindireceksin?"

İktidar partisinin kendisine yönelik eleştirilerine de değinen Ertürk, "Birisi ‘İYİ Parti’den ikinci sıra vekil adayı olduğu için bize hırçınlık yapıyor’ demiş. Ben İYİ Parti’den, Gelecek Partisi’nden, Saadet Partisi’nden, DEVA’dan, Demokrat Parti’den veya herhangi bir partinin herhangi bir sırasından aday olmayı içime sindiririm de Hüseyin Başkan, sen doğup büyüdüğün Yenikent’teki hemşehrilerinden duyduğun sözleri nasıl içine sindireceksin? Ben bu demokrasi mücadelesinin neferi olmaktan iftihar ediyorum" açıklamasında bulundu.

"Millet İttifakı'nın Aksaray'da Birinci Parti Olma İhtimali Çok Yüksek"

"Hüseyin Başkan, örneğin sen Kalealtı Caddesi’ne gittin ve bir esnaf  ‘Anlat bakalım, beş yıl iktidar il başkanıydın -bu arada il başkanlığı milletvekilliğinden daha yetkili bir makamdır- bu şehre yapığın sadece üç şeyi anlat’ dediğinde ne yapacaksın?" ifadelerini kullanırken, "Millet İttifakı'nın Aksaray’da birinci parti olma ihtimali çok yüksek. Bunu sadece biz değil, bize sataşan beyefendiler de görüyor. ‘Bu tabloyu nasıl tersine çevireceğiz’ korkusu ve kaygısı, bundan sonra onları daha da hırçınlaştırabilir. Ama biz hiç o alana dönüp bakmayacağız. Bizim bir tane işimiz var; o da bu vatanı, bu milleti kurtarmak. Bu hedef doğrultusunda polemiğe girmeden, ucuz siyasetlere pirim vermeden yapacaklarımızı anlatacağız. Bizim mücadelemiz onur mücadelesidir" ifadelerini kullandı.

"Seçim Sonuçları Açıklanana Kadar Hiçbir Rehavete Kapılmayacağız"

Seçimlere bir aylık bir süre kaldığını, bu sürenin altın değerinde olduğunu belirten Ertürk, rehavete kapılmadan istikrarlı bir şekilde çalışmak gerektiğini vurgulayarak, "Sandıkları ciddiye alacağız ve seçim sonuçları açıklanana kadar hiçbir rehavete kapılmayacağız. İnşallah 14 Mayıs gecesi İYİ Parti'nin binasına da CHP’nin binasına da, ittifak partilerinin tamamının binalarına da sığmayacağız. Meydanlar bizi bekliyor. Canımızı dişimize takacağız ve 14 Mayıs zaferinin onurunu hep birlikte yaşayacağız" dedi. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray'da 5 Yılda 9 Bin Kişi Meslek Sahibi OlduÖnceki Haber

Aksaray'da 5 Yılda 9 Bin Kişi Meslek Sah...

Motorlu Taşıtlar 329 Milyar Kilometre Yol YaptıSonraki Haber

Motorlu Taşıtlar 329 Milyar Kilometre Yo...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar