sabancı

DÜŞME HATTINA GERİLEDİK | AKSARAYSPOR 0-2 KASTAMONUSPOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DÜŞME HATTINA GERİLEDİK | AKSARAYSPOR 0-2 KASTAMONUSPOR
Motolux 68 Aksaray Belediyespor kendi sahasında Kastamonuspor'u konuk ederken, 3 puan rakipte kaldı.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Motolux 68 Aksaray Belediyespor, 11 hafta sonunda mutlak 3 puan için zorlu rakibi ile çıktığı karşılaşmadan umduğunu bulamadı. Konuk ekip ilk yarı ve ikinci yarıda bulduğu birer gol ile 2-0'lık üstünlük sağlayarak, Aksarayspor'u puansız bıraktı. 

Motolux 68 Aksaray Belediyespor, karşılaşmaya, Ogün Karakaya, Yasin Abdioğlu, Hakan Özkan, Bedirhan Özyurt, Emrah Taysı, Abdussamed Karnuçu, Alpay Aldemir, Fatih Somuncu, Doğan Ateş, Uğur Aygören ve Osman Bayrak ilk 11'i ile çıktı.

İlk Yarı Uzatmalarda Beklenmedik Gol Rakipten Geldi

Karşılaşmanın başlama düdüğü ile ilk 45 dakikaya hızlı başlayan siyah beyazlılarda maçın 6. dakikasında Yasin Abdioğlu, Kastamonuspor ceza sahası içerisinde yakaladığı net gol pozisyonundan yararlanamadı.

Konuk ekip Kastamonuspor'a nazaran daha üstün bir oyun anlayışıyla etkili pozisyonlar yakalayan temsilcimiz Motolux 68 Aksaray Belediyesporlu oyuncular, birer maç cezalı olan Kaptan Ali Kuçik'in yokluğunu hissederken, cezalı kaleci Emre de maçta forma giyemedi. 

İlk 45. dakikada havanın sıcaklığından dolayı su molasının verildiği karşılaşmada, Motolux 68 Aksaray Belediyespor Teknik Direktörü Şaban Yıldırım, ilk oyuncu değişikliğini yaparak sakatlık geçiren Fatih Somuncu'yu oyundan aldı ve Atamer Bilgin'i oyuna dahil etti. 

Ligin güçlü ekibi Kastamonuspor karşısında ilk 45 dakika daha rahat ve etkili oynayan temsilcimiz, gol yollarında etkili vuruşlardan yararlanamazken hakem ilk yarıda tartışmalı pozisyonda penaltı çizgisini göstermedi.

45 dakikanın sonuna 4 dakikalık uzatma süresi eklendi. İlk yarı tam bu skorla bitecek diye düşünülürken, 45+2 uzatma dakikalarında konuk ekip Kastamonuspor'un 9 sırt forma numarası ile oynayan Okan Eken, Aksarayspor ceza sahası dışının sağ tarafından kazandığı topa sert vurarak, Aksarayspor ağlarına gönderdi. Konuk ekip, golün ardından 1-0 üstünlükle soyunma odasına döndü.

İkinci Yarıda Rakip Golle Başladı

İkinci yarının başlamasıyla birlikte konuk ekip golü buldu. İlk yarının uzatma dakikalarında 1-0 öne geçen konuk ekip Kastamonuspor, ikinci yarının hemen başında 56. dakikada 11 numaralı formasıyla Yusuf Türk ile 2. golünü Motolux 68 Aksaray filelerine gönderdi.

2-0 geriye düşen temsilcimiz Motolux 68 Aksaray Belediyespor teknik patronu Şaban Yıldırım oyuncu değişikliğine giderek Alpay Aldemir ve Abdussamed Karnuçu'yu oyundan alarak, Recep Türköz ve Cihan Aydın'ı oyuna dahil etti. 

Yapılan değişikliğin ardından tüm riskleri alan siyah beyazlı ekip, gol bulmak için rakip Kastamonuspor ceza sahasına yüklense de son vuruşlarda etkili olamadı.

79. dakikada serbest vuruş kazanan Motolux 68 Aksarayspor'da topun başına geçen Doğan Ateş'in sert şutu, kale direğine çarparak dışarıya çıktı. Teknik Direktör Yıldırım, ikinci yarıda son oyuncu değişiklik hakkını da kullanarak Hakan Özkan'ı oyundan alarak Efe Niyazi Kurtulmuş'u maçın geri kalanında değerlendirdi. 

2-0'lık üstünlüğü elinde tutan konuk ekip Kastamonusporlu oyuncular, oyunu soğutmaya yönelik hareket içine girerken, konuk ekip oyuncusu Okan Eken, sarı kart gördü. 

İkinci yarının 90. dakikasında Osman Bayrak'ın sert şutu, konuk ekip Kastamonuspor'un kale direğine çarparak dışarıya çıktı. 4. hakem maçın normal süresine 5 dakika uzatma süresi ekledi. Son periyotta doldur boşalt yapan temsilcimiz Motolux 68 Aksaray Belediyespor, uzun toplarla rakip kaleyi yoklamaya çalışsa da konuk ekip Kastamonuspor'un defansını aşamadı. 

Temsilcimiz Düşme Hattında

Uzatmalarda da sonuç değişmezken, konuk ekip Kastamonuspor, ilk yarıda ve ikinci yarıda attığı birer golle 2-0'lık sonuç ile 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı. 

Motolux 68 Aksaray Belediyespor, 11 hafta sonunda 10 puanda kalarak, 17. sıraya gerilerken, 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 mağlubiyet ile düşme potasına girdi. Haber: Harun Atalay 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksarayspor Oynadı, Kastamonu Attı | İlk Yarı Sonucu 0-1Önceki Haber

Aksarayspor Oynadı, Kastamonu Attı | İlk...

24 Eylül’de Değişim İçin Yola Çıktılar, 5 Kasım’da DeğiştirdilerSonraki Haber

24 Eylül’de Değişim İçin Yola Çıktılar,...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar