Doğal Afetlere Maruz Kalan 130 Üreticiye 5 Milyon Tazminat

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğal Afetlere Maruz Kalan 130 Üreticiye 5 Milyon Tazminat
Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) kapsamında Aksaray’da doğal afetlere maruz kalan 130 üreticiye Ekim ayrı içerisinde 5 milyon hasar tazminatı ödemesi gerçekleştirildi.

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), Aksaray'da doğal afetlere maruz kalan üreticilere hasar ödemesi gerçekleştirildiğini ifade ederek, AK Parti'nin her zaman emek ve alın terinin yanında olduğunu söyledi. 

Çiftçilere 2005'te devlet destekli TARSİM başlıklı bir koruma kalkanı oluşturduğunu söyleyen Başkan Aktürk, hemen sonrasında tarımdaki sigortalı sayısında ve prim adedinde yükseliş görüldüğünü, devlet prim desteği ve tazminat ödemeleriyle tarımda gıda arz güvenliğini sağlamakla beraber çiftçilerin mağdur olmasının engellendiğini ifade etti.

Tarım sigortalarının dolu, fırtına, hortum, yangın, deprem, heyelan, taşıt çarpması, sel ve su baskını ve benzeri risklerin tarım ürünlerinde neden olduğu miktar kaybı ve aynı risklerin neden olduğu büyükbaş, küçükbaş, kümes hayvanları, arı ve su ürünleri branşlarında yaşanan hayvan ölümleri olmak üzere birçok alanda etkin olduğunu ifade eden Aktürk, bu sigortanın özellikle geçiminin büyük bölümünü tarımdan sağlayan Aksaray için hayati öneme sahip olduğunu söyledi.

 

"130 Üreticimize 5 Milyon Hasar Ödemesi Yapıldı"

Devletin çiftçiler için büyük destekler yaptığını belirten Aktürk, "TARSİM kapsamında sadece Ekim ayı içinde Aksaray’da 130 üreticimize 5 milyon hasar ödemesi yapıldı. Sigortasını hala yaptırmamış çiftçilerimizi bu koruma kalkanından yararlanmaya davet ediyoruz. Söz konusu desteğin sağlanmasında emeği olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’ya, Milletvekillerimiz Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy’a ve katkısı olan herkese teşekkür ederim" dedi. Haber Merkezi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Firari Şahıs JASAT'a YakalandıÖnceki Haber

Firari Şahıs JASAT'a Yakalandı

Emniyet Müdür Yardımcısı Şahin: “Gerçek Bir Çözüm İstiyorsak Bunu Ancak Birlikte Oluşturabiliriz”Sonraki Haber

Emniyet Müdür Yardımcısı Şahin: “Gerçek...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar