sabancı

Deprem Bölgesindeki Süreli Yayınların Muafiyet Süresi Uzatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Deprem Bölgesindeki Süreli Yayınların Muafiyet Süresi Uzatıldı
Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu, 2023 yılı 25. Toplantısında deprem bölgesindeki 5 il genelinde ve 2 ilçede faaliyet gösteren süreli yayınlara yönelik önlemlerin süresinin 1 Mayıs 2024 tarihine kadar uzatılması kararını aldı.

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu, 26 Aralık tarihinde gerçekleştirdiği 2023 yılının son toplantısında önemli bir karar aldı. Bu karara göre deprem bölgesindeki basın kuruluşlarına yönelik alınan önlemlerin süresi uzatıldı. Öte yandan resmî ilan ve reklam yayımıyla alakalı süreli yayınlar hakkında yapılan işlemler, basın çalışanlarının borç para talepleri ve diğer idari konular görüşüldü ve karara bağlandı.

 

Deprem Bölgesine İlişkin Muafiyetler 1 Mayıs 2024’e Uzatıldı

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin etkilerinin hala sürdüğü ifade edilirken, bu nedenle Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Osmaniye illeri ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde yayımlanan süreli yayınlara yönelik alınan önlemlerin süresi 1 Mayıs 2024'e uzatıldı. Belirtilen tarihe kadar asgari fiili satış, internet haber sitelerinde asgari ziyaretçi trafik şartları ilgili gazetelerde aranmayacak.

 

Kurallara Uymayan Gazetelere Ceza Yağdı

Toplantıda resmî ilan ve reklam yayımıyla alakalı süreli yayınlar hakkında yapılan işlemler de görüşüldü. Rize’de bulunan bir internet haber sitesinin Kadro Bildirim Zorunluluğu ile Kadro Şartlarını, Siirt’te yayımlanan bir gazetenin Sayfa Düzeni ve Baskı Esasları Şartlarını, Balıkesir’de yayımlanan bir gazetenin Teslim Yükümlülüğü Şartını ihlal etmesi ve Erzurum’da yayımlanan bir gazetenin ise Sevk Edilen İlanı Zamanında Yayımlamaması sebebiyle 195 sayılı Kanun’un 49. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca Rize’deki internet haber sitesine 5 gün, Balıkesir’deki gazeteye 3 gün, Siirt’teki gazeteye 4 gün, Erzurum’daki gazeteye ise 10 gün süreyle resmî ilan ve reklam kesme müeyyidesi uygulanması yönünde karar verildi.

 

Borç Talebinde Bulunan Basın Mensuplarının Talebi Kabul Edildi

Basın İlan Kurumu, basının desteklenmesine yönelik faaliyetleri kapsamında, basında fikren ve bedenen çalışanlara faizsiz olarak borç vara veriyor ve yardıma muhtaç basın mensupları ile vefat edenlerin ihtiyaç sahibi ailelerine de maddi destek sunuyor. Bu kapsamda resmî ilan yayımlama hakkını haiz süreli yayınlarda fikren veya bedenen çalışan 28 kişinin borç talepleri kabul edildi. Böylece 28 basın mensubunun her birine 6.000 Türk Lirası faizsiz ve 6/12/18/24 ay geri ödemeli toplam 168.000 Türk Lirası borç yardımı yapılması yönünde karar alındı. Toplantıda ayrıca, 2024 ve 2025 yıllarında Kontrol Kurullarında görev yapacak gazeteci üye adayları tespit edildi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP PM Üyesi Ertürk’ten Bahçeli’ye Sert EleştiriÖnceki Haber

CHP PM Üyesi Ertürk’ten Bahçeli’ye Sert...

Düzensiz 5 Göçmen ve Organizatörü Yakayı Ele VerdiSonraki Haber

Düzensiz 5 Göçmen ve Organizatörü Yakayı...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar