Çölyak Hastalarına Belediyeden Gıda Desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çölyak Hastalarına Belediyeden Gıda Desteği
Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer'in talimatıyla, çölyak hastalarına glutensiz gıda desteği sağlanıyor. Başkan Dinçer, "Vatandaşlarımızın her anında, hastalığında ve sağlığında yardımcı olmak için buradayız" dedi.

Aksaray Belediyesi, glutensiz beslenme diyetiyle yaşamını sürdüren çölyak hastalarının işini kolaylaştırma amacıyla çalışmalarda bulunmaya devam ediyor.  Yaşam boyu diyet yapmak ve özel ürünler tüketmek zorunda olan çölyak hastalarının sağlığına yardımcı olmak için, belediye bünyesinde glutensiz gıda desteği sağlanıyor. Sosyal belediyecilikte çığır açan Aksaray Belediyesi, tek tedavi yöntemi glütensiz beslenme diyeti olan çölyak hastalarının hayatlarını kolaylaştırmak ve için çalışmalarını sürdürüyor. Aksaray Belediyesi, çölyak raporu olan hastalara glutensiz gıda kolisi desteği sağlıyor. Bulunması zor olan ve yüksek fiyatlara satışı yapılan gıdalar, belli aralıklarla çölyak hastalarına ulaştırılıyor.

 

"Sosyal Belediyecilik Anlayışımız Gereği Her Ay Bu Özel Ürünleri Vatandaşlarımıza Ulaştırıyoruz"

Yapılan yardımlara ilişkin Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer açıklamalarda bulunarak, "Çölyak gıda paketinde hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik ürünlerimiz oluyor. Glütensiz ürünler diğer ürünlere nispeten çok pahalı. Vatandaşlarımız bunu tedarik etmekte çok zorlanıyordu. Sosyal Belediyecilik anlayışımız gereği her ay bu özel ürünleri vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Biz vatandaşlarımızın her anında, hastalığında ve sağlığında yardımcı olmak için buradayız" açıklamasında bulundu. Glütensiz ürünlerin yer aldığı gıda destek kolisinde, undan, makarnaya, bulgurdan, tarhanaya ve kurabiyeye kadar birçok ürün bulunuyor. Çölyak hastalığı olan vatandaşlar, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne raporlarıyla başvurarak, glütensiz gıda kolisi hizmetinden faydalanabiliyor.

 

Çölyak Hastalığı Nedir?

Çölyak hastalığı buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten isimli bir maddeye vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Genellikle 1 yaşından sonra gluten içeren besinlerin tüketilmeye başlanması ile birlikte ilk belirtiler ortaya çıkar. Başlangıçta bulantı, kusma, ishal, halsizlik gibi belirtiler görülür. İlerleyen dönemlerde ise anemi, cilt döküntüleri gibi farklı belirtiler eklenir. Kronik bir hastalık olmasına rağmen tedavisi mümkündür ve gluten içeren besinleri tüketmemek yeterlidir. Türkiye'den 250 bin ila 750 bin arasında çölyak hastası olduğu tahmin ediliyor. Ancak Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemlerinden elde edilen verilere göre çölyak hasta sayısı 68.123 olarak ölçüldü. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TÜİK Açıkladı: Aylık Ortalama Kişi Başı Kazanç 12 Bin 450 TLÖnceki Haber

TÜİK Açıkladı: Aylık Ortalama Kişi Başı...

Başkan Koçak Uyardı! 2 Ocak 2024 Son TarihSonraki Haber

Başkan Koçak Uyardı! 2 Ocak 2024 Son Tar...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar