Çin ile diplomatik ilişkiler 50 yaşında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
 Çin ile diplomatik ilişkiler 50 yaşında
Aksaray Valiliği önderliğinde Aksaraylı sivil toplum kuruluşları Türkiye ve Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki Diplomatik ilişkilerin başlamasının 50. Yıl dönümü münasebetiyle Ankara’da düzenlenen Türkiye-Çin Kültür ve İş Geliştirme Forumu’na katıldı.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Rehberliğinde, Türkiye-Çin İş  Geliştirme ve Destekleme Derneği ve Çin Sanayi ve İş Adamları Derneği’nin iş birliği ile Çin Halk Cumhuriyetine olan ihracatın artırılması, sosyal, ekonomik, ticari, turistik ve kültürel işbirliğin geliştirilip daha ileri bir noktaya taşınması, sürekli ve güçlü sosyo-kültürel değerlerin tanıtılması, ticari, sanayi, eğitim ve bilim alanlarında karşılıklı olarak potansiyellerin geliştirilmesi, dünya barışına ve her iki ülke halkına yararlar sağlaması amacıyla, Ankara’da Türkiye-Çin Kültür ve İş Geliştirme Forumu gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede “İhracatçılarımız ve KOBİ’lerimiz için önemli ve kalıcı katkı sağlayacağına inanılan etkinlikte, Çin Halk Cumhuriyeti'nin CCCMC- Çin Metaller Madenler &Kimyasalar İthalat ve İhracat Ticaret  Odası ve CCCFNA- Çin Gıda ve Hayvancılık Tarım İthalat İhracat Ticaret Odası ile Türkiye- Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği arasında İşbirliği Protokolleri imzalanacak. Üç gün sürecek fuarın yanı sıra ilk iki gün de ‘Maden – Altyapı, Teknoloji-Bilişim, Gıda- Tarım, Turizm ve Sağlık’ gibi sektörlerde konularında uzman kişiler de panellerde yer alacaktır. Sivil toplum kuruluşları, meslek birlikleri, kooperatifler, üniversiteler, firmalar ve bakanlarımızın katılacağı organizasyonda offline ve online buluşmalar gerçekleştirilecek ve firmalar stantlarını açtı. Aksaray ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak, ticari potansiyelimizi geliştirmek için Aksaray Valiliği himayelerinde, Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası üyeleri başta olmak üzere oda, birlik, STK ve ihracatçı seçkin firmalar katıldı. Aksaray’ı en iyi şekilde tanıtmak ve hak ettiği noktaya çıkarmak için çaba sarf edecektir” denildi. Haber: Celil Acar

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Beşiktaşlılar kupa yemeği yangın bölgelerine derman olacakÖnceki Haber

Beşiktaşlılar kupa yemeği yangın bölgele...

Otomobil şarampole devrildi: 5 yaralıSonraki Haber

Otomobil şarampole devrildi: 5 yaralı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar