sabancı

Çiftçilere Yeni Destekleme Modeli Anlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçilere Yeni Destekleme Modeli Anlatıldı
Ortaköy’e bağlı Devedamı, Harmandalı ve Ozancık köylerinde, Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

 Tarım ve Orman Bakanlığınca 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan çiftçi buluşmaları devam ediyor. Bu kapsamda, Ortaköy ilçesine bağlı Devedamı, Harmandalı ve Ozancık köyünde uygulamaya konulan Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli hakkında toplantı tertip edildi.

Çiftçiler Bilgilendirildi, Talepler Dinlendi

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, 2025 yılı Bitkisel Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli hakkında açıklamalarda bulunarak, “Bu kapsamda, ülke ihtiyacının yurtiçi üretimle karşılanabilmesi için verim ve kalitenin artırılması, kayıtların güncel tutulması ile üretim sürecinde yaşanan maliyet artışları ve fiyat istikrarsızlıkları gibi olumsuz koşullardan üreticilerin korunması hedefleniyor. Bu amaç ve hedefler doğrultusunda geçmiş yıllarda uygulanan destekleme programları daha etkin bir yapıya kavuşturularak, ilk defa 2025-2027 yıllarını kapsayacak şekilde 3 yıllık yeni bir destekleme programı oluşturuldu. Tarımsal destekler ilk defa üretim döneminden önce açıklandı. Destekler daha sade ve etkin hale getirildi. Üreticiler için gelecek yılların öngörülebilir olması için destek kararı, ilk defa 3 yıllık olarak hazırlandı, birim destek katsayı değeri ve destekleme tutarı her yıl yeniden belirlenecek. Bitkisel üretimin desteklenmesi programıyla çiftçilere temel destek, planlı üretim desteği ve üretimi geliştirme destekleri verilecek” sözlerini kullandı. Toplantıda yapılan bilgilendirmenin ardından üreticilerin talepleri dinlenirken, sorunların çözümü için dikkatle notlar alındı. Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kira Sözleşmeleri İçin E-Devlet Hizmetinde Son Aşamaya GelindiÖnceki Haber

Kira Sözleşmeleri İçin E-Devlet Hizmetin...

“Milli Mücadelemizin Taçlandığı Ve Cumhuriyetin İlan Edildiği Tarihtir 29 Ekim”Sonraki Haber

“Milli Mücadelemizin Taçlandığı Ve Cumhu...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar