Çiçek Dünyamızın Evlerdeki Kış Bakımı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiçek Dünyamızın Evlerdeki Kış Bakımı
Kış ayları bastırmadan evlerimiz ile dış mekânlarımızı süsleyen çiçek ve bitkilerin kış bakımı detayları haberimizde.

Evinde, Balkonunda Çiçek Yetiştirmeyi Sevenler Dikkat!

Kış ayları bastırmadan evlerimiz ile dış mekânlarımızı süsleyen çiçek ve bitkilerin kış bakımı detayları haberimizde.

Aksaray’ın sektöründe öncü uzman çiçekçisi Ali Han, kışın iç ve dış mekân çiçeklerle bitkilerin kurumaması ve canlılığını koruması için bilgiler verdi.

Soğuk Havada Çiçek Ve Bitkilerin Bakımının Tüm Püf Noktaları

-Sonbahar ve kış aylarında çiçekler yaz aylarına oranla daha az sulanmalıdır. Bitkinin su ihtiyacına dikkat ederek sulama yapılmalıdır.

-Çiçek ve bitkilere saksı ve toprak değişimi yapılmamalıdır. Kışın çiçek ve bitkiler dinlenme dönemine girdikleri için saksı, toprak, ilaçlama ve gübreleme gibi işlemler bitkilerin gelişimini durdurur. 

-Her çiçek ve bitki türünün kendine göre bakım işlemleri vardır.

Çiçekçi esnafı Ali Han, çiçek ve bitkilerin bakımlarının mevsimlere göre yapılmasının önemine dikkat çekerek “ Sonbahar ve kış aylarında evlerimizdeki bitkileri ışığa göre konumlandırmalıyız. Kış aylarında evlerin aldığı ışık miktarı azalır o yüzden saksıları pencerelere yakın, cam soğuğundan etkilenmeyecek mesafede yerleştirmeliyiz.  Balkonlardaki çiçek ve bitkileri hava sıcaklığı 15 derece ve altına düşmeden birkaç hafta önce, kapalı alana alın ya da varsa cam balkonlarınızı kapalı tutun. Saksıların diplerini ve bitkilerin kurumuş yapraklarını temizleyin. Saksıları kalorifer ya da soba gibi ısıtıcılardan uzak tutun. Bitkiler kışın daha az suya ihtiyaç duyarlar.

Kışın hava daha kuru olur ve bitkiler soğuk havalarda daha yavaş büyür.  Bu yüzden kışın bitkilerinizi sularken bitkilerinizin kökünün çürümemesi için toprağın kurumasına izin verin. Yüzeydeki toprak kuruluğu her zaman bitkinin suya ihtiyacı olduğunun göstergesi değildir. Doğru sulama için parmağınızı toprağa sokun ve yüzeyin bir veya iki cm altında kuru olup olmadığını kontrol edin bitkinizi öyle sulayın. Kaktüs, sukulent, orkide gibi çiçek türlerini suladığınızda saksı altlarındaki tabağa biriken suyu tabaklarda bekletmeyin boşaltın. Kışın bitkilerin büyüme hızları düştüğünden besin takviyeleri, ilaçlar ya da saksı ve toprak değişimine ihtiyaçları yoktur.  Bu bakımlar için ilkbaharı bekleyin. Bitkilerinizin dinlenmesine izin verin” dedi. Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zehir Tacirinin Evinden Çıkanlar Suçunu İspatladı!Önceki Haber

Zehir Tacirinin Evinden Çıkanlar Suçunu...

Tavuk Eti Üretimi Yüzde 5,9 AzaldıSonraki Haber

Tavuk Eti Üretimi Yüzde 5,9 Azaldı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar