sabancı

Bu Belirtilere Dikkat: Kış Depresyonu Yaşıyor Olabilirsiniz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu Belirtilere Dikkat: Kış Depresyonu Yaşıyor Olabilirsiniz
Kış aylarıyla birlikte havaların kapalı olmaya başlamasına karşı uyarı yapan Psikolog Beyza Cömert, kış depresyonunun ortaya çıkabileceğini söyledi.

Kış aylarının gelişiyle birlikte havalar, kış depresyonunun ortaya çıkmasında etki gösteriyor. Bu konuda Psikolog Beyza Cömert de açıklamalarda bulunarak, kış depresyonuna karşı uyardı. 

 

Kış Aylarında Bu Belirtiler Kış Depresyonuna İşaret Ediyor

Uyku problemi ve motivasyon eksikliği belirtileri taşıyan kış depresyonuna değinen Psikolog Beyza Cömert, "Kış depresyonu, diğer bir adıyla mevsimsel depresyon dediğimiz kavram kişinin havaların soğumasıyla sonbahar, kış aylarında kendini yorgun halsiz hissetmesidir. Yeterince güneş ışığı alamamanın da etkisi vardır. Serotonin ve Melatonin hormonlarının daha az üretilmesi sonucu kişinin kendisini mutsuz hissetmesine neden olur. Daha önce yaptığı şeylerden zevk alamama durumu meydana gelir. Uyku problemleri, uykudan yeterince verim alınamaması ya da uyanmada problem yaşanması kış depresyonun önemli belirtilerindendir. Bunların yanı sıra genel iştah problemleri varsa ya da çok fazla karbonhidrat tüketerek kilo alma sorunları yaşanıyorsa kış depresyonu belirtileridir. Sosyal hayattan uzaklaşarak içe kapanma durumu da belirtiler arasındadır. En önemli belirtisi ise hiçbir şeyden keyif alamama ve isteksizlik durumudur" dedi.

 

Kış Depresyonuna Karşı Bu Önlemleri Alabilirsiniz

Kış depresyonunun geçmesi için yapılabileceklere değinen Cömert, "Kış depresyonun önüne geçmek için gün ışığı alım süremizi arttırmamız gerek. Erken uyuyup erken uyanmak daha uzun süre gün ışığı almamıza yardımcı olur. Havalar soğuk olsa dahi yarım saat yürüyüş yapmak fayda sağlar. Sosyalleşmeye önem gösterilmesi ve beslenmeye de dikkat edilmesi önemli" ifadelerini kullandı. Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray Teknopark Ön Başvuruları Almaya BaşladıÖnceki Haber

Aksaray Teknopark Ön Başvuruları Almaya...

Karabatak: “Kapısından Geçmediği Partilere Aday Adaylığı Başvurusu Yapanlar Var”Sonraki Haber

Karabatak: “Kapısından Geçmediği Partile...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar