Tarım ve hayvancılık şehri olan Aksaray’da çiftçilere yönelik eğitim seferberliği başlatıldı.
Aksaray Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri arasında imzalanan protokol kapsamında 24 kursla 440 çiftçiye koyun yetiştiriciliği, damızlık sığır yetiştiriciliği, çobanlık, meyve ağaçlarında budama ve mantarcılık gibi konularda eğitim gerçekleştirilecek.
Tarım ve hayvancılık şehri Aksaray'da çiftçiler için eğitim seferberliği başlatıldı. Aksaray STK temsilcileri arasında imzalanan protokol aracılığıyla, çiftçiler birçok konuda bilgi sahibi olacak.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan öncülüğünde Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Bekir Kayan ve İl Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir bir araya geldi ve protokol imzalandı.
"Çiftçilerimize Eğitimler Vereceğiz"
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, "İl genelinde tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren çiftçilere yönelik kapsamlı bir eğitim programının startını verdik. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım Orman İl Müdürlüğü, DKKYB Odamız, DSYB Odamız ve Ziraat Odası arasında gerçekleştirilen protokolle çiftçilere çeşitli alanlarda eğitim verilmesi planlanıyor. Gerçekleştirdiğimiz protokol ile çiftçilerimize eğitimler vereceğiz. Bu eğitimlerle çiftçilerimizi belgelendirir, bu belgelerle kapsamlı işlerini yürütecekler ve devletimizden destek alacaklar" açıklamasında bulundu.
"440 Çiftçiye Eğitim Verilecek"
İl Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir ise, Aksaray'ın üretim potansiyeli açısından Türkiye'nin önde gelen illeri arasında yer aldığını ifade ederek, "Yaptığımız üretimin miktarından ziyade üretimin kalitesi de çok önemli. Bu nedenle çiftçilerimize bitkisel ve hayvansal üretim konularında çeşitli eğitimler vermeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu. Demir, yapılan 24 kurs kapsamında 440 çiftçiye koyun yetiştiriciliği, damızlık sığır yetiştiriciliği, çobanlık, meyve ağaçlarında budama, mantarcılık gibi konularda eğitim verilecek" ifadelerini kullandı.
"Üreticilerimizi Daha Bilgili ve Tecrübeli Hale Getirmek İçin Çaba Sarf Edeceğiz"
2024 yılında eğitim seferberliği başlattıklarını ifade eden Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, "Hem verimli hem kaliteyi arttırmak için üreticilerimizi daha bilgili ve tecrübeli hale getirmek için çaba sarf edeceğiz. Verilecek belgeler, devletimiz tarafından verilen hibelerde etkili olacak ve çiftçilerimize avantaj sağlayacak" şeklinde konuştu.
"Bilinçli Bir Üretim İçin Eğitim Olması Gerektiğini Düşünüyorum"
DSYB Başkanı Bekir Kayan da konuşmasında, üreticilere her sene talepler doğrultusunda eğitimler verildiğini belirterek, "Bilinçli bir üretim için eğitim olması gerektiğini düşünüyorum. İmzalanan protokolün bütün üreticilere hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
"Hedefimiz Daha Kaliteli ve Verimli Üretim Yapmak"
DKKYB Başkanı Mahmut Aktürk ise, Aksaray'da üretim için planlamanın mühim bir mesele olduğunu dile getirirken, "Küçükbaş hayvancılıkta sürü yönetimi ve bakımı ile ilgili kurslar devam ediyor. Sertifikayı alıp BAĞ-KUR primini ödeyenlere hükümetimizin sağladığı destekleri arttırmak istiyoruz. Hedefimiz daha kaliteli ve verimli üretim yapmak" sözlerini kullandı.
Konuşmaların ardından protokol imzalanarak, çiftçilere hayırlı olsun temennisinde bulunuldu. Haber: Harun Atalay
Yorum Yazın