BİK, Yılın İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BİK, Yılın İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu’nun 2024 Yılı 1. Toplantısı 9 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantıda birçok konu görüşülerek karara bağlandı.

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda; resmî ilan ve reklam yayımıyla alakalı süreli yayınlar hakkında yapılan işlemler, basın çalışanlarının borç para talepleri ve diğer idari konular üzerine görüşme gerçekleştirildi.

 

Şartlara Uymayan Gazetelere Ceza Kesildi

Resmî ilan ve reklam yayımıyla alakalı süreli yayınlar hakkında yapılan işlemlerin görüşülmesi sonucunda; Balıkesir ve Şırnak’ta yayımlanan birer gazetenin Sayfa Düzeni Şartını, Giresun’da yayımlanan 3 gazetenin Teslim Yükümlülüğü  Şartını, Tunceli’de yayımlanan bir gazetenin Baskı Esasları Şartını, Trabzon’da Yayımlanan bir gazetenin ise İçerik ve Sayfa Düzeni Şartlarını ihlal etmeleri sebebiyle 195 sayılı Kanun’un 49. maddesinin birinci  fıkrasının (a) bendi uyarınca Balıkesir ve Şırnak’taki gazetelere 1’er gün, Giresun’daki 3 gazete ile Tunceli’deki gazeteye 3’er gün, Trabzon’daki gazeteye ise 4 gün süreyle resmî ilan ve reklam kesme müeyyidesi uygulanmasına karar verildi.

 

10 Basın Mensubuna Faizsiz Borç Verilecek

Basın İlan Kurumu, basının desteklenmesine yönelik faaliyetleri kapsamında, Kurumun Teşkiline Dair 195 sayılı Kanun’un 2. maddesinin üçüncü ve beşinci  fıkraları ile Basın İlan Kurumu Yönetmeliği ve 68 Sayılı Genel Kurul Kararının ilgili hükümleri uyarınca, basında fikren ve bedenen çalışanlara faizsiz borç para vererek, yardıma muhtaç basın mensupları ile vefat edenlerin ihtiyaç sahibi ailelerine de maddi yardımlar yapıyor. Bu kapsamda resmî ilan yayımlama hakkını haiz süreli yayınlarda fikren veya bedenen çalışan 10 kişinin borç talepleri kabul edilerek; 10 basın mensubunun her birine 6.000 Türk Lirası faizsiz ve 6/12/18/24 ay geri ödemeli toplam 60.000 Türk Lirası borç para yardımı yapılması yönünde karar alındı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Basın Çalışanlarımızın Her Daim Yanlarında Bulunacağız”Önceki Haber

“Basın Çalışanlarımızın Her Daim Yanları...

İnşaat Maliyetleri ArttıSonraki Haber

İnşaat Maliyetleri Arttı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar