sabancı

Beyaz Baston İle Görme Engelli Bireyler, Yaşama Tutunuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Beyaz Baston İle Görme Engelli Bireyler, Yaşama Tutunuyor
7-14 Ocak Görme Engelliler Beyaz Baston Haftası olarak kutlanmaya devam ediyor.

Görme engelli bireyler için bir güvenlik sembolü olan Beyaz Baston, görme engelli bireylerin hayatlarının kolaylaşmasına yardımcı oluyor. 68 Aksaray Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ramazan Dağ, "Biz görme engellilerin yaşadığımız şehirde özgürce yürüyebilmeleri, bağımsız hareket edebilmesi için beyaz bastonumuz oldukça önem arz ediyor" dedi.

7-14 Ocak Görme Engelliler Beyaz Baston Haftası nedeniyle açıklamalarda bulunan 68 Aksaray Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ramazan Dağ, beyaz bastonun görme engelli bireyler için neden bu kadar önemli olduğunu açıklayarak, farkındalıklı olunması çağrısında bulundu.

 

"Görme Engelli Vatandaşlarımızın Başarılarını Destekleyerek Takdir Ediyoruz"

Başkan Dağ, "Trafik kazası sonucu kör olan Londralı bir fotoğraf sanatçısının, çevresindekilerin kör olduğunu anlaması ve dikkat çekmesi için bastonunu beyaza boyamasıyla başlayan ve simgeleşen beyaz baston haftası her yıl 7-14 Ocak tarihleri arasında Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası olarak anılıyor. Zorlu yaşam öykülerinde, görme engelli vatandaşlarımızın umutla yaşamın içinde yer alma gayretlerini ve başarılarını destekleyerek takdir ediyor ve hepimizi karşılaştıkları zorlukların bilincinde olmaya devam ediyoruz. 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasının esas içeriği; beyaz baston tutan görme engellilerin bağımsız rahat hareket edebilmeleri için sorumluluk taşıyan yerel belediyeler başta olmak üzere şehirler arası yol trafiği ile ilgili gerekli alt yapı ve sinyalizasyonların görme engellilere göre inşa edilmesi ve düzenlenmesi hususlarında hafta dolayısıyla tüm ilgili yetkililerin dikkatlerini çekmek" sözlerini kullandı.

 

"Yerel Yönetimlerin Kamusal Alanlardaki Çalışmaları Hızla Devam Etmektedir"

Ülke çapında trafikte bulunan tüm araç sürücülerinin, işyerleri bulunan esnaf ve vatandaşların, beyaz baston tutan tüm görme engellilere gerek  yaya geçişlerinde gerekse yol ve kaldırım üzerinde yürüyüşlerinde engelsiz bir ortam yaratılması için duyarlı olunması gerektiğini ifade eden Dağ, "Hafta boyunca görme engellilerin başta istihdam ve diğer sosyal ve ekonomik sorunları da dile getirilmektedir. Engellilerin, kırmızı şeritli beyaz baston kullanması ise hem görme hem de işitme engelli olduğu anlamına geliyor. Bu anlamda Görme engellilerin hayatı kolaylaştı.

Görme engelli bir kişi kırmızı - beyaz renkli baston taşıyorsa bu, görme engeli olan kişinin aynı zamanda işitme engelli olduğunu gösterir. Pek çok ülkede sağırlığın sembolü olarak beyaz bastona kırmızı şeritler veya bantlar konmaya başlandı. Biz görme engellilerin yaşadığımız şehirde özgürce yürüyebilmeleri, bağımsız hareket edebilmesi için beyaz bastonumuz oldukça önem arz ediyor. Bu hususta özellikle yerel yönetimlerin kamusal alanlardaki çalışmaları hızla devam etmektedir. Bizim daha iyi imkânlarda şehrimizde mutlu ve gülen yüzle yürüyebilmemiz için belediyelerimiz ellerinden geleni yapıyorlar. Toplumsal hafızadaki engellilere bakış açısının olumlu yönde değişmesi, halkımızın bilinçlenmesi ve daha mutlu yarınlar için bizimle birlikte yürüyen herkese teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu. Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bünyamin Balat Transferinde Yüzler GülmediÖnceki Haber

Bünyamin Balat Transferinde Yüzler Gülme...

PROMASİAD Bursa Kampında İhracat Seferberliği İçin Start VerildiSonraki Haber

PROMASİAD Bursa Kampında İhracat Seferbe...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar