Başkanlar Koçaş Ve Öngün OSBÜK Toplantısı'na Katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkanlar Koçaş Ve Öngün OSBÜK Toplantısı'na Katıldı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde (TOBB) gerçekleştirilen Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır'ın katılımıyla yapılırken, sanayiciler isteklerini açıkladı.

 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan'ın katılımıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde (TOBB) gerçekleştirilen Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısına, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Ahmet Koçaş ve Organize Sanayi İş Adamları Derneği (OSİAD) Başkan Serdar Öngün de katıldı.

"Devletten Öncelikli Beklentimiz Yeni Reformların Hayata Geçirilmesi"

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, organize sanayi bölgelerinde önceliğin üretim, istihdam ve ihracat olduğunu ifade ederek, "Devletten en öncelikli beklentimiz, üretimin önündeki engellerin kaldırılması, işletmelerin rekabetçiliğini artıracak yeni reformların hızla hayata geçirilmesi yönünde" ifadelerini kullandı.

Bakan Mehmet Fatih Kacır'ın USBÜK'ün geliştirilmesinde, sorunların çözülmesinde ve birçok alanda camiaya önemli katkılar verdiğini belirten Kütükcü, OSB'lerin 62 yıldır Türk sanayisine öncülük ettiğini de söyledi. 81 ilde toplamda 393 OSB ile Türkiye sanayi üretiminin yüzde 45'ini gerçekleştirdiklerini belirten Memiş Kütükcü, 2,5 milyon insana doğrudan istihdam sağladıklarına da vurgu yaptı.

"Devletten Öncelikli Beklentimiz Üretimin Önündeki Engellerin Kaldırılması"

Yatırım, üretim, istihdam ve ihracatın öncelik olduğunu söyleyen Kütükcü, 6 Şubat depremleriyle birlikte zor bir süreç yaşadıklarını ifade etti. Sanayicilerin beklentilerini anlatan Kütükcü, "Devletten en öncelikli beklentimiz, üretimin önündeki engellerin kaldırılması, işletmelerin rekabetçiliğini artıracak yeni reformların hızla hayata geçirilmesi yönünde. Camiamızın kazanımlarını artıran OSB Kanunu, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. OSB'lerimizde yer seçimi ve kamulaştırma süreçlerini hızlandırmaya yönelik önemli düzenlemeler içeren, bir parselde birden fazla işletmenin faaliyet gösterememesi sorununu çözüme kavuşturan, OSB'lerimize yatırımcılara üst yapılı sanayi parseli kiralama veya satma yetkisi gibi yeni avantajlar sunan OSB Kanunu için teşekkür ediyoruz.

Burada camia olarak, OSB Uygulama Yönetmeliği'nin hızla yayımlanması hususunda desteklerinizi rica ediyoruz. Devlet-millet el ele verdiğimiz sürece aşamayacağımız hiçbir zorluk, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yok" açıklamasında bulundu. Haber: Derviş Mehmet Uslu

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Türkiye Yüzyılı'nın Gençleri Aksaray'da Yetişecek"Önceki Haber

"Türkiye Yüzyılı'nın Gençleri Aksaray'da...

Vali Aydoğdu: Köyleri Tek Tek Gezip Sorunları DinlediSonraki Haber

Vali Aydoğdu: Köyleri Tek Tek Gezip Soru...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar