sabancı

Başkan Şahin: “Hizmet Ve Birlik İçin Lokomotif Olmaya Hazırız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Şahin: “Hizmet Ve Birlik İçin Lokomotif Olmaya Hazırız”
AK Parti, Olağan 8. İlçe Kongreleri sürecini, hafta sonu Ortaköy ilçesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılan kongre ile tamamladı. Aksaray'ın en büyük ilçesi olan Ortaköy ilçesinde düzenlenen AK Parti 8. Olağan İlçe Kongresi yoğun ilgi görürken; kongrenin düzenlendiği Yunus Emre Merkezi, partililerin katılımıyla dolup taştı.

 

Yaklaşık bir ay önce AK Parti Genel Merkezi tarafından Ortaköy ilçe AK Parti Başkanlığı görevine getirilen Oğuz Şahin’in tek liste ile girdiği kongre seçiminde, delegelerin de yoğun katılımıyla başkanlık seçimi gerçekleştirildi. 

"Görevlerden Kaçmadık, Kimi Zaman Değerlendirilmedik Ama Kırılan Gücenen Olmadık”

Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz'ün Divan başkanlığı yaptığı kongrede konuşan Ortaköy AK Parti Merkez İlçe Başkanı Oğuz Şahin, “Biz de yeni bir ufukla yeni bir vizyonla kendi çapımızda bismillah demek için huzurunuzdayız. Manevi iklimin sardığı bu coğrafya; bir tarafta Tapduk Emre, bir tarafta Hacı Bektaş, bir tarafta türbesini barındırmaktan onur duyduğumuz Yunus Emre’nin yeridir. Ben 2008 yılında AK Parti’ye katılım sağladım. O günkü teşkilat arkadaşlarımız farklı bir dilde siyaset yaparken, ülkemizde ve yerelde çok güzel şeyler olduğunu görüp biz de ne yapabiliriz diye düşünüp partiye katıldık. Partiye geldiğimiz ilk günden beri sandık başkanlığından bina başkanlığına, seçim koordinasyon başkanlığına kadar bize verilen görevlerden kaçmadık, gücenmedik. Kimi zaman değerlendirilmedik ama kırılan gücenen olmadık. Kendimiz adaymışız gibi yol yürümeye devam ettik” ifadelerini kullandı.

“Bu Trenin Lokomotifi Olmaya Hazırız, Sizler de Vagonlara Binin, İlçeyi Hak Ettiği En Güzel Yere Götürelim”

En son 30 Mart seçimlerinde Ortaköy halkının da şahit olduğu gibi “İlçe başkanlığında sana ihtiyacımız var” dendiğini ve kendisinin de görev için harekete geçtiğini söyleyen Şahin, “İlçe başkanlığı zor bir görevdir, belki siyasetin yapıldığı en zor alandır. Maaşı yoktur bu işin, belki işinden maaşından çocuğundan olursun ama bizim Ortaköy sevdamız var. Bu Ortaköy sevdası bugün değil 1957’den gelen bir sevda. 1957’de Ortaköy’ün ilçe olması için mücadele eden bir babanın oğluyum. Bizim içimizdeki sevda yıllardır devam eden bir Ortaköy sevdası. Maalesef ilçemiz yıllardır siyasi kısır çekişmelerle yönetiliyor ve ilçemiz kaybediyor. Biz Yunus’un çocuklarıyız. Yunus diyor ki, ‘Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım. Sevelim sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz’ diyor. Sular hep aktı geçti kurudu, vakti geçti. Nice han, nice sultan tahtı bırakıp geçti. Bunların hepsi geçici bunları biliyoruz. İlçe başkanlığı da milletvekilliği de geçici. Geriye güzel işler bırakır, gök kubbede hoş bir seda bırakırsak o kalır. Biz yeni ekibimiz ve arkadaşlarımızla bugün buradan bir tren, gemi, otobüs kaldırıyoruz. Bu trenin lokomotifi olmak için de ben ve arkadaşlarımız hazırız. Bu geminin vagonlarında sevgi, dostluk, arkadaşlık ve Ortaköy’ün menfaati var. İlçemizde siyaset yapan bütün siyasetçilere, STK’lara, iş insanlarına şöyle sesleniyoruz, ‘Biz bu trenin lokomotifi olmaya hazırız, sizler de bu vagonlara binin, bu ilçeyi hak ettiği en güzel yerlere götürelim” açıklamasını yaptı.

Kongrede konuşan AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Hüseyin Altınsoy; geçmiş olduğumuz  hafta içerisinde TUSAŞ'a yapılan terör saldırısını değerlendirerek, ülke olarak zorlu bir süreçten geçildiğini, Türkiye’nin ayağa kalktığı her dönemde bu coğrafyada güçlü bir Türkiye istemeyen unsurların devreye girdiğini söyleyerek, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çektiler.

Oğuz Şahin Yeniden Başkan Seçildi

Yapılan konuşmaların ardından Ortaköy ilçesi Yunus Emre Kültür Merkezi'ni dolduran AK Partili delegeler, oy verme işlemine gerçekleştirdi. 400 delegenin oy kullandığı AK Parti Ortaköy İlçe Başkanlığı seçimlerinde Oğuz Şahin ve yönetimi seçildi. Kongre sürecini tamamlayan AK Parti, önümüzdeki hafta merkez ilçe başkanlığı kongresini gerçekleştirecek. 

Edinilen bilgilere göre, AK Parti 8. Olağan İl Başkanlığı Kongresi’ne; AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılım sağlaması bekleniyor. Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Cumhuriyetimizin 101. Yılında Hep Birlikte Bayraklarımızı Dalgalandıralım”Önceki Haber

“Cumhuriyetimizin 101. Yılında Hep Birli...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar