Başkan Köse: “Yeri Gelecek Yan Yana Yeri Gelecek Karşılıklı Olarak Görev Yapacağız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Köse: “Yeri Gelecek Yan Yana Yeri Gelecek Karşılıklı Olarak Görev Yapacağız”
Aksaray Barosu sosyal tesislerinde ruhsat töreni gerçekleştirildi. Baro Başkanı Av. Ferit Köse avukat olmaya hak kazanan yeni hukukçulara ruhsatlarını teslim etti.

Törende konuşma yapan Baro Başkanı Ferit Köse, " Türkiye’de tam bağımsızlığın, ulusal egemenliğin, çağdaş hukukun, yurttaşlığın, millet bilincinin, özgür aklın, birey olmanın, fırsat eşitliğinin, adaletin, liyakatin, kadın haklarının, akılcı ve bilimsel eğitimin, ekonomik kalkınmanın demokrasinin, uygar yaşamın ve barışın güvencesi cumhuriyettir. Cumhuriyet ülkemizin ve hepimizin geleceğidir. Cumhuriyet kadın erkek eşitliğidir, cumhuriyet akıldır cumhuriyet bilimdir ve bizler için en önemlisi hukuk ve adalettir. Aksaray Barosu olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılında bağımsız laik demokratik hukuk devleti, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, mesleğimiz ve meslektaşlarımız için adalet yolunda çalışmaya devam edeceğiz" dedi. 34 yıllık bir geçmiş sahip olan Aksaray Barosunun 450'yi aşkın üyesi olduğunu ifade eden Başkan Köse, "Cumhuriyetimiz sonsuza dek yaşayacaktır. Cumhuriyet ilelebet payidar kalacak 29 Ekimler sonsuza kadar kutlanacaktır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna emek veren tüm kahramanlarımızı sonsuz şükran rahmet ve saygı ile anıyorum" ifadelerini kullandı.

 

"Hukuksal Olarak Her Konuda Donanımlı ve Yeniliklere Açık Olmalıyız"

Ruhsat alacak olan genç meslektaşlarını kutlayan Köse, "Biz avukatlar yargının 3 sacayağından biri olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil etmekteyiz. Yargılamada avukat olmadan adil bir yargılamadan bahsedilemez. Bu nedenle bizler hukuksal olarak ve her konuda donanımlı ve yeniliklere açık olmalıyız. Avukatlık mücadele mesleğidir. Avukatlar mesleğe başladıkları andan itibaren mücadelelerine yılmadan eğilmeden devam etmelidir. Bununla birlikte biz avukatlar yeri gelecek yan yana yeri gelecek karşılıklı olarak görev yapacağız" açıklamasında bulundu.

 

"Önemli Olan Mesleki Dayanışmamızı Her Zaman Sürdürmemizdir"

 "Önemli olan mesleki dayanışmamızı her zaman sürdürmemizdir" diyen Köse, "Bunu yaparken meslek kurallarımıza riayet etmeliyiz. Biz avukatlar çok büyük bir aileyiz. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ile selamlıyorum" dedi. Başkan Köse'nin konuşmasının ardından Aksaray Barosu'nda ruhsat almaya hak kazanan Av. Ebrar Uysal, Av. Furkan Nihat Çınar,  Av. Fatih Altınsoy, Av. Tolgahan Ayhan ve Av. Mehmet Tayyip Kocaöz, yeminlerini etmelerinin ardından Başkan Köse'den ruhsatlarını teslim aldı. Haber: Sedef Nazlı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TOKİ Evleri Sahiplerini Bulmaya Devam EdiyorÖnceki Haber

TOKİ Evleri Sahiplerini Bulmaya Devam Ed...

Galibiyeti Son Anlarda KaçırdılarSonraki Haber

Galibiyeti Son Anlarda Kaçırdılar

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar