sabancı

Başkan Köse: “İnsan Hakları Konusunda Bireylere Okul Çağında Eğitim Verilmeli”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Köse: “İnsan Hakları Konusunda Bireylere Okul Çağında Eğitim Verilmeli”
Aksaray Baro Başkanı Ferit Köse, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla açıklama yaparak, "Her birey insan hakları konusunda, temel hak ve hürriyetlerini bilme noktasında yeterli bilgiye ve bilince sahip olmalıdır" dedi.

Aksaray Baro Başkanı Ferit Köse, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilen "İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi"nin bilincinin artması ve güvence altına alınması için kutlanan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir açıklamada bulundu.

 

"Tüm İnsanlığın Hak ve Özgürlükleri Güvence Altına Alınmıştır"

İnsan Hakları Evrensel Bildirisiyle bütün hakların net şekilde tanımlandığını ifade eden Başkan Köse, "İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, tüm insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğduğunu ilan etmektedir. Buna göre herkes, ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal ya da başka bir kanaat, ulusal ya da toplumsal köken, mülkiyet, doğuş veya başka türden statü gibi herhangi bir ayrım gözetilmeksizin, bu bildirgede belirtilen bütün hak ve özgürlüklere sahiptir denilerek tüm insanlığın hak ve özgürlükleri güvence altına almıştır" dedi.

 

"Bireylere Okul Çağında Eğitim Verilmeli"

Her bireyin insan hakları konusunda yeterli bilgiye ve bilince sahip olması gerektiğini söyleyen Köse, "Bu bilincin oluşturulması konusunda, ilgili kurum, kuruluş ve kurulların, tanıtıcı, eğitici faaliyetlerde bulunması, bireylerin hakları konusunda bilgilendirilmesi önemlidir. Bu eğitimlerin de bireylere okul çağında iken verilmesi, eğitim politikalarının bu doğrultuda şekillendirilmesi, bilinçli ve haklarını bilen bir toplum oluşturulması açısından önemli ve değerli bir adım olacaktır. 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun 95. maddesi gereğince Barolara 'hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak, korumak ve bu kavramlara işlerlik kazandırmak' görevi verilmiştir" ifadelerini kullandı.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutlayan Köse, "Herkesin, insan onuru ile eşit ve özgür olarak yaşamasını sağlamanın ve o yolda birlikte çalışmanın hepimizin görevi olduğunu hatırlatarak 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü kutluyor, tüm insanlığa; barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum" sözlerini kullandı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray'ın İki Takımı da Sarıyer'le Kozlarını PaylaşacakÖnceki Haber

Aksaray'ın İki Takımı da Sarıyer'le Kozl...

Kazada 1 Araç Bahçeye Uçtu, 1 Araç Yolda Ters DöndüSonraki Haber

Kazada 1 Araç Bahçeye Uçtu, 1 Araç Yolda...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar