Başkan Köse: "Bu Ülkenin Avukatı Adalet Savaşçısı Olmak Zorundadır"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Köse: "Bu Ülkenin Avukatı Adalet Savaşçısı Olmak Zorundadır"
Aksaray Barosu, ruhsat almaya hak kazanan 6 avukatın yemin törenini gerçekleştirerek, hak kazanan avukatlara ruhsatlarını takdim etti.

Aksaray Barosu'nda ruhsat almaya hak kazanan 6 avukat için yemin töreni düzenlendi. Yapılan törende Aksaray Baro Başkanı Ferit Köse, açıklamalarda bulundu. Konuşma sonrasında 6 avukata hak ettikleri ruhsat teslim edildi. Avukatlık yemini yaptırılan Av. Feyza Nur Özdemir, Av. Mehmet Beşyaprak, Av. Keziban Balçık, Av. Recep Yusuf Acar, Av. Burçin Eren Ökcesiz, Av. Bayram Ali Akar, ruhsatlarını teslim aldı.

 

"Avukatlar Yargının Kurucu Unsurlarından Olan Bağımsız Savunmayı Serbestçe Temsil Ederler"

Törende açıklamalarda bulunan Baro Başkanı Ferit Köse, "Bugün yeminini edip cübbesini giyerek aramıza katılacak olan meslektaşlarımızın mesleğe başlamaları Aksaray Barosu ailesinin daha da güçlenmesini sağlayacaktır. Bugünden sonra taşıyacakları avukat sıfatı onların bundan sonraki hayatlarını tamamen değiştirecek ve kendilerine büyük bir sosyal sorumluluk yükleyecektir. Bildiğiniz üzere avukatlar yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil ederler. Her türlü hukuki mesele ve anlaşmazlıkların çözümünde adalete uygun olarak davranan avukatlar adaletin yardımcısıdır" dedi.

 

"Meslek İlke ve Kurallarına Lütfen Özen Gösterin"

"Avukatlar; hak savunucusu niteliğindeki meslekleri gereğince, müvekkillerinin haklarına ulaşmasını sağlamak amacıyla faaliyet göstermektedirler" diyen Başkan Köse, "Avukatlar yurttaşların haklarını tespit ve tescil etmektedirler. Avukatlar yurttaşların hak arama özgürlüğünün temsilcisi ve teminatıdır. Avukatlar olmasa yurttaşlar hak arama özgürlüklerini yeterince kullanamazlar. Demokrasi dediğiniz şey yurttaşın hak arama özgürlüğünü etkin kullanabildiği rejimin adıdır. Avukatlar olmasa yurttaşlar da hak arama özgürlüklerini etkili kullanamayacakları için demokrasi eksik ve topal kalır. Bu tarih boyunca ya böyle olmuştur. Diğer bütün mesleklere ilişkin saygımızı saklı tuttuğumuzu belirterek avukatlık mesleği başka mesleklere benzemiyor diyebiliriz. Bize bunu dedirten şey bizim meslek ilke ve kurallarımızdır. Aramıza katılacak meslektaşlarımıza tavsiyem, meslek yaşamınız boyunca meslek ilke ve kurallarına lütfen özen gösterin ve şunu unutmayın avukatlık bir yaşam biçimidir" ifadelerini kullandı.

 

"Bu Ülkenin Avukatı Adalet Savaşçısı Olmak Zorundadır"

Sadece cübbe ile değil normal yaşamda da avukatlık mesleğini yerine getirmeye uygun yaşamak gerektiğini ifade eden Köse, "Biz savunma hakkının kutsallığını inanırız ve bir yargılamada savunma varsa ona ancak o zaman yargılama diyebiliriz. Bu ülkenin avukatı adalet savaşçısı olmak zorundadır, Bu ülkenin avukatı insan hakları mücadelesi vermek zorundadır. İnsan haklarının sadece yaşamak için değil onurlu yaşamak için gerekli olduğunu, insan haklarının başka bütün haklar içerisinde en önde gelen ahlaki bir talep olduğunu bilen okuyan sindiren insanlar olarak bunu toplumumuzu anlatabilmeliyiz. Bunu yapacak olan da biziz sizlersiniz, unutmayın avukatların sesi kesilirse yurttaşların da nefesi kesilir. Biraz sonra 6 meslektaşımız daha aramıza katılacak ve biz Aksaray Barosu ailesi 6 kez daha büyüyecektir. Hepinize tekrar aramıza hoş geldiniz diyorum ve başarılar diliyorum, diyerek konuşmasını sonlandırdı" dedi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İYİ Parti İl Başkanı Belgemen: Rüzgar Kayadan Toz AlırÖnceki Haber

İYİ Parti İl Başkanı Belgemen: Rüzgar Ka...

İlk Devrenin Son Maçında, Payımıza 1 Puan DüştüSonraki Haber

İlk Devrenin Son Maçında, Payımıza 1 Pua...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar