sabancı

Başkan Koçak “Tohum Firmaları Üreticilerimizin Kazancına Ortaklar Mı?”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Koçak “Tohum Firmaları Üreticilerimizin Kazancına Ortaklar Mı?”
Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, tohum firmalarının yattıkları zam sonrası tepki gösterdi. 85 milyonun gıda güvenliğine darbe yapıldığını belirten Koçak, “Tohum firmaları üreticilerimizin kazancına ortaklar mı?” dedi.

 Tohum firmalarının yaptıkları zam sonrası ilk tepki Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak’tan geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Koçak, “Tohum firmaları üreticilerimizin kazancına ortaklar mı? Bu nasıl zam böyle, bu zam değil. Tohum darbesi. Nisan 2022’de bin liraya satılan tohum 3 bin - 3 bin 600 lira olur mu? El insaf, bu zam 85 milyonun gıda güvenliğine yapılmış bir darbedir” dedi.

“Üreticilerimiz Panik İçerisinde”

Tohum firmalarının uyguladığı fiyat politikalarına müdahale edilmesi gerektiğini belirten Başkan Koçak, “Bir an evvel fiyatlarda yeni ayarlama yapılması gerekiyor. Üreticilerimiz panik içerisinde. Üreticimiz 1 ton 14 nem mısırı 5 bin 700 liradan satarken 1 torba mısır tohumunun 3 bin – 3 bin 600 liradan satılması kabul edilebilir bir durum değildir. Böyle serbest ekonomi diye herkes istediği fiyata satamaz ve bu yabancı tohum şirketlerinin yanında bizim tohum şirketlerimiz de bunları aratmıyor maalesef bu tohum şirketlerinin üzerine gidilmesi gerekir diye düşünüyoruz. Ziraat Odası olarak başta devletimizin yetkileri olmak üzere çiftçimizin sendikası olarak sesimizi duyurmak için gerekli çalışmaları yaparak var gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde geçtiğimiz yıl fiyatlar ve bu yılki fiyatların kıyaslanması ile ilgili çalışmalarımızı yaparak başta mısır ile şeker pancarı tohumlarının satışında oluşan yüzde 200’ü geçen zamlarla ilgili hazırladığımız çalışmaları kamuoyuna basın açıklaması yaparak sesimizi duyurmak için çaba göstereceğiz” ifadelerine yer verdi. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otomobil Bagajından Çıkan 2 Boğa Yılanı Jandarma Koruma Altına AldıÖnceki Haber

Otomobil Bagajından Çıkan 2 Boğa Yılanı...

2022'nin En Çok Konuşulan Valisi Aydoğdu OlduSonraki Haber

2022'nin En Çok Konuşulan Valisi Aydoğdu...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar